bALEKhét Sopronban – a Firmák szemével (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
ImageLuxológusaink jelentették, hogy országszerte elszórtan igen jelentős fényhiány figyelhető meg apró pontok formájában. Szerencsére idejében sikerült kiszűrni, hogy a sötétséget okozó véglények Csornára igyekeznek minden ész és értelem nélkül. A 200. Firmaévfolyam a katasztrófa megelőzése érdekében elit alakulatot küldött a vasútállomásra, ahol sikerült leporolni a sötétség hasát. A Csornára érkezett hadat hatástalanítás után Sopronba deportáltuk. Ott összkomfortos Firma taxik várták a csőcseléket és Firmákat, szekerek formájában. A sötétség fizikai erejét – mely tömegéből és mérhetetlen otrombaságából ered – megzabolázva és helyes irányba – időnként fékezéssel – terelve, sikeresen eljutottunk az Egyetem területére. A szállások elfoglalása előtt orvosi vizsgálaton esett át a pogányhad. Ez elsősorban a szakképzett orvosi személyzetnek köszönhetően gyorsan lezajlott. A pogányok mindennemű betegségeit külsőleg és belsőleg alkalmazott orvosságokkal maradéktalanul kikúrálták.
A bALEKhét első napján kivezényeltük a sötétséget a Soproni-hegyvidékre, ahol teljes körű katonai kiképzésben részesítettük őket, mely szellemi és fizikai próbák sorát jelentette. Kezdetben a gyakorlati feladatok megoldása elfogadhatatlanul sikerült, de a növekvő alkoholszint hatására valódi énjüket is megmutatva tehetségtelenségük szorgalommal és képzelt magabiztossággal párosulva teljesítményük a mínusz végtelenben csúcsosodott ki. A dúc-idegrendszerüket igénybe vevő feladatok teljesítésének minősége mindvégig változatlan volt. Még a gyakorlatit is alulmúlta. A pogányság ezen az este még a meghitt otthoni hangulatra emlékezve nyugodtan merült álomba.
Másnap reggel a kulcsra zárt ajtók mögött álomvilágba menekült pogányok nem hallották a kürt kettős hívő szavát. Bár felmerült a láncfűrész konzervnyitóként való használata a Vadi Új Kollégium tűzbiztos ajtajain, de az EU-s jogszabályok ezt nem tették lehetővé. Ezért az Erdőmérnöki Kar Vezetésének köszöntő beszédéről elkéstünk. Így hát a következő Holdtöltekor a pogányok közül engesztelő áldozatot mutattunk be. A sötétség életének következő fázisa a beiratkozás aktusa volt. Ezt követően a nyitott pogányságnak lehetősége nyílott lelkük sötét bugyraiba befogadni Selmec dicső hagyományinak első szikráját a Bányászati és Erdészeti Múzeumok jóvoltából.
A következő nap a pogányságot a neves Dendrológus vezette vissza a gyökerekhez. A délután folyamán a partra vetett halként vergődő sárgáscsőrűek Sopron főterén minden kreativitást mellőzve próbáltak a lakosság és a turisták kegyeibe férkőzni, ám alantos próbálkozásaik csak szánalmat keltettek bennük. Este a kocsmatúra tette fel az i-re a pontokat…
Csütörtök reggel a buszvezérigazgató bácsik közbejárásával megismertettük Sopron vonzáskörzetét a bides pogányokkal. A késő délutánba nyúló Fertő-partyn az egyesült pogányhadat víz utáni homokfürdővel fegyvereztük le. A hazafelé vezető úton – hiába minden tiszteletkör – már az összes ülés össze olt pogányozva. Este az elsőévesek legszebb gúnyájukat magukra öltve érkeztek meg egy bálnak álcázott discoba.
A megsemmisítő csapást pénteken mértük a sötétségre az ál ábrázoló geometria óra keretében, melynek során letaglózva nézték a megszólalt mobiltelefon szétrepülő alkatrészeit.
Ezek után a kevésbé rettegő pogányok közül a legbátrabbak be merték vallani, hogy: félnek egy kicsit. Utána elcsigázottan vonszolták haza fáradt testüket, abban az illúzióba ringatva magukat, hogy kálváriájuk véget ért… Biczó Balázs - Szabó Zsófia - Herczeg Péter

© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.