XXII. Selmeczi Diáknapok Salgótarjánban

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
MEGHÍVÓ
A selmeci akadémia ifjúsága már a 18. században messze földön híres volt szellemiségéről, összetartásáról, vidám szórakoztató szokásairól és nem utolsósorban sajátságos nótáiról és mulatságairól. A történelem során mindig bebizonyosodott, hogy az Alma Mater ifjúsága sohasem felejtette el egymás segítését és az egy közösséghez való feltétlen ragaszkodását. Ez az eszme mind a mai napig végigkíséri a selmeci közösség életét, aminek egyik évenkénti megnyilvánulása a Selmeczi Diáknapok.
A rendezvény igyekszik erősíteni a már végzett és az ipar számos területén dolgozó kollégák, valamint a hallgatóság közötti kapcsolatot. Ezeken túl célja még, hogy egy kellemes, vidám keretek között eltölthető hétvége élményével is gazdagodjon minden résztvevő.
A legelső diáknapokat 1991-ben az Erdészeti és Faipari Egyetem Földmérési és Földrendezői Kara (székesfehérvári Geo) szervezte meg Laci bácsi (Ultra Supra Veteranissimus Lovagissimus) hathatós közbenjárásával, segítségével. Azóta évente kb. 200 fővel zajlik eme rendezvény. Az esemény rendszerint végigkíséri az utódintézményeket, minden évben más-más selmeci diákhagyományokat ápoló intézmény vállalja a szervezést, általában mindig más helyszínen, de szabály, hogy minden ötödik diáknap Selmecbányán kerül megrendezésre.
A rendezvénysorozatnak mindig része a hagyományőrző-bál, mókás sportvetélkedők, esélykiegyenlítő foci, rendszerint gyesznótoros czéczó vagy főzőverseny is van, illetve komolyabb hagyománytörténeti tudásmérők, előadások, szakmai kirándulások, cantus-verseny, vitafórum a diákszokásokról és helyzetükről, ismerkedés a vendéglátó várossal, a záróakkord pedig mindig egy szakestély. A rendezvényre korsó, kitűző, folt (az eseményre utaló egyenruhára felvarrandó emlék) és emlékpóló készül.
2010-ben a XX. Jubileumi Selmeczi Diáknapok Selmecbányán került megrendezésre. Majd, 2011-ben Székesfehérvár gondozásában Velencén rendezték a XXI. SDN-t.
2012. április 12-től 15-ig a Dunaújvárosi Főiskola hagyományőrző hallgatói rendezik a Selmeczi Diák Napokat Salgótarjánban, ahová minden érdeklődő Firmát, Veteránt és Filisztert szeretettel várunk!
A rendezvény sikeres lebonyolításához minden támogatást, segítséget szívesen fogadunk (nyomda, kitűző, szállítás, logisztika, kupa, rendezvénysátor, szakmai program, stb.)! (A láblécben lévő címen várjuk felajánlását.)
Ha mint magánszemély pénzbeli adományával kívánja támogatni a rendezvényt, azt megteheti a Kerpely Kollégiumfejlesztési és Oktatási alapítvány 10200218 – 29273621 - 00000000 számú bankszámlájára történő utalással. A közleményben feltüntetve: SDN.
A jogi személy útján történő támogatáshoz támogatási szerződés szükséges. Ebben az esetben keresse bizalommal Takács Csaba alias Ólompihét a 06 25/ 551-237 telefonszámon vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen. (Jogi személy esetén a támogatás leírható az adóból és/vagy adóalapot csökkent.)

Szeretettel várjuk Salgótarjánban, az Ifjúsági táborban 2012. április 12-től 15-ig a XXII. Selmeczi Diáknapokon!
A jelentkezési feltételekről és részvételi díjról hamarosan küldünk további tájékoztatást!
Előzetes jelentkezését a láblécben lévő címen várjuk, kérjük ezen meghívásról értesítse volt évfolyamtársait, kollégáit, hagyományőrző ismerőseit!


JÓ SZERENCSÉT!

Csillahó Tamás a. Csúcsfej bíkóz csíz Vékony Ádám a. Vigyori STRUMVOGEL  
Kohász Valéta Elnök         Gépész Valéta Elnök
Bandúr Dávid a. szErelmes Kandúr a nagySzínpadi alkoholista!           Redváncz Vivien a. Fekán affektál a Szőke!
Szervező Valéta Elnök  Műszaki Tanár Valéta Elnök
 
 Schneider Dávid a. CSENDESKE, a fekete-FEHÉR HOLLÓ            
Grenczer Zsolt a. bundás MACKÓ, a sütidíler
Gazdász Valéta Elnök         Műszaki Menedzser Valéta Elnök

Kelt: Dunaújváros, 2012. január. 12.

 

© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.