Az OEE 143. vándorgyűlése Miskolcon – VIII. (ForestPress)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Image
ForestPress fotók

2012. július 22. - Forró hangulatban zajlott az Országos Erdészeti Egyesület 143. vándorgyűlése a Miskolci Egyetemi Városban és a Bükkben - A vándorgyűlés utolsó részében az egyesületi kitüntetések átadására került sor.



Image
A kitüntetetteket Kosztka Miklós, a díjbizottság elnöke méltatta.
Az OEE közgyűlése a 2012. április 24-ei ülésén döntött a díjazottak személyéről.
Az elnök arról is tájékoztatta a hallgatóságot, hogy az Életfa miniszteri kitüntetés szabályzata megváltozott.
Ezt követően került sor a kitüntetések átadására. A díjakat Zambó Péter elnök és Szabó Vendel alelnök adta át.
Image
Az Országos Erdészeti Egyesület 2012. évben
TISZTELETBELI  TAGSÁGI  DÍSZOKLEVÉL
kitüntetést adományoz
Dr. h.c. Dr. BONDOR ANTAL erdőmérnök részére
Image
Az Országos Erdészeti Egyesület 2012. évben 3 fő számára adományoz
BEDŐ ALBERT Emlékérem kitüntetést
Image
ANDRÉSINÉ DR. AMBRUS ILDIKÓ erdőmérnöknek
BAK JULIANNA erdőmérnöknek
KOVÁCS GÁBOR erdőmérnöknek.
Image
Az új Bedő-díjasok nevében Kovács Gábor mondott köszönetet.
Image
Egyesületünk 2012. évben 3 fő számára adományoz
KAÁN KÁROLY Emlékérmet
Image
BURIÁN ENDRE erdőmérnöknek
LIMP TIBOR erdőmérnöknek
STEINER JÓZSEFNÉ PLESOVSZKI MÁRIA erdőmérnöknek.
Image
Az új Kaán-díjazottak nevében Burián Endre szólt.

Egyesületünk 2012. évben 3 fő számára adományoz
DECRETT JÓZSEF emlékérem kitüntetést
Image
GOMBÁSI KÁROLY erdésztechnikusnak
HOMOKI-NAGY ISTVÁN erdésztechnikusnak
STIX JÓZSEFNÉ erdésztechnikusnak
Image
Az új Decrett-díjasok nevében Homoki-Nagy István mondott köszönetet.


Az Országos Erdészeti Egyesület
ELISMERŐ OKLEVÉL
kitüntetését kapja 2012. évben:
Image
Balázs Mária Éva újságíró, szakmai közönségkapcsolati referens, Észak- Magyarország kommunikációs hálózatának kulcsszemélyisége, szakmánk pozitív eseményeinek és törekvéseinek korrekt tolmácsolója.
Image
Borosán István erdőmérnök, a Kaposvári Helyi Csoport tagja, a Marcali Erdészet igazgatója, az erdő- és vadgazdálkodás összhangjának megteremtésén munkálkodó szakember, segítőkész cimbora.

Csapó József erdőmérnök, a Soproni Helyi Csoport tagja, a Hegyvidéki Erdészet vezetője, szakmánk gazdálkodási, közjóléti, természetvédelmi és oktatási feladatainak összehangolásán sikeresen dolgozó kolléga.

Dudás Pál erdőmérnök, a Bajai Helyi Csoport tagja és korábbi titkára, hajósi erdészetvezetőként a gemenci térség erdőgazdálkodási, természetvédelmi, vadgazdálkodási teendőinek elkötelezett szakembere.

Gembiczki Ferencné erdésztechnikus, az Egri Helyi Csoport tagja, nyugdíjas kerületvezető erdész, a mátrai erdőgazdálkodás igényes szakembere, a térség civil szervezeteivel kialakított aktív kapcsolatok erősítője.

Gembiczki Ferenc erdésztechnikus,  az Egri Helyi Csoport tagja, nyugdíjas kerületvezető erdész, aki a Galyatető környéki erdők természetes kezelésén, az erdő- és vadgazdálkodás egyensúlyának biztosításán munkálkodott.

Gyenes István erdőmérnök, a Visegrádi Helyi Csoport tagja, műszaki vezető, a Gödöllő környéki állami erdőterületeken az erdőművelési és vadgazdálkodási tevékenység sikeres összehangolója.

Jancsó György erdőmérnök, az Informatikai Szakosztály tagja, nyugdíjas erdőrendezési osztályvezető, a légi fényképek alapján készített gazdálkodási és tematikus alaptérképek, valamint a digitális térképezés szakértője.

Laki László gépésztechnikus, a Gépesítési Szakosztály tagja, sárvári gépesítési műszaki vezető, az erdészeti gépek karbantartásának és javításának elismert szakembere, az ágazati gépfejlesztések résztvevője.

Léránt János erdésztechnikus, a Nagykanizsai Helyi Csoport tagja, letenyei kerületvezető erdész és természetfotós, aki kiemelkedő tapasztalattal, magas színvonalon valósította meg a zalai bükkösök természetes felújítását.

Molnár József természetvédelmi mérnök, a Budapest HM. Helyi Csoport tagja, a Táborfalvai Erdészet műszaki vezetője, a területén folyó erdő- és vadgazdálkodási feladatok összehangolt végrehajtásának szakembere.

Orbók Ilona erdőmérnök, az Erdélyi Helyi Csoport titkára, aki kimagasló szakmai munkája mellett sokat tett a Kárpát- medencei erdészeti szakemberek intézményesített kapcsolatainak megvalósításáért.

ifj. Partos Kálmán erdőmérnök, a Baranya megyei Helyi Csoport tagja, kárászi erdőgondnok, a folyamatos erdőborítást biztosító üzemmódok mecseki alkalmazásának úttörő képviselője.

Puskás Mihály erdőmérnök, a Debreceni Helyi Csoport tagja, középiskolai szaktanár és magánerdő gazdálkodó, hortobágyi fafaragó táborok és kiállítások lelkes szervezője.

Rácz Imre erdésztechnikus, a Zalaegerszegi Helyi Csoport tagja, erdőbirtokossági szakirányító, a Zalaújlak környéki magánerdők őshonos fafajokkal történő átalakításának szakembere.

Rabi Attila erdésztechnikus, a  Kecskeméti Helyi Csoport tagja, kiskunsági kerületvezető erdész, az ártéri erdőgazdálkodás nagy munkabírású, lelkiismeretes egyénisége, helyi érdekvédelmi képviselő.

Schweighardt Ottó erdőmérnök, a Budapest ÁESz. Helyi Csoport tagja, erdő- főfelügyelő, korábbi sokrétű vértesi erdőgazdálkodó, az egyesületi múlt kutatója és örökségének ápolója.

Végh Gábor mezőgazdasági gépészmérnök, magánerdő gazdálkodó és Kisbajom község polgármestere, aki a térség mező-, erdő- és vadgazdálkodóinak együttműködését és települése felvirágoztatását kreatívan és mintaszerűen oldotta meg.

Image
Az Erdészeti Tudományos Intézet Vadas Jenő díját Juhász Lajos erdőmérnök (Nyírerdő Zrt) kapta. A kitüntetést Borovics Attila, az ERTI főigazgatója adta át.
Image
Pápai Gábornak, az Erdészeti Lapok leköszönő főszerkesztőjének két évtizedes munkáját Zambó Péter elnök köszönte meg, és adott át könyvajándékot.
Image
A vándorgyűlés utolsó aktusaként a vándorzászló átadására került sor. A zászlót a rendező Északerdő Zrt. vezérigazgatója, Zay Adorján adta át Kocsis Mihálynak, a Vérteserdő Zrt vezérigazgatójának.
Image
A jövő évi vándorgyűlés rendezője szeretettel invitálta a hallgatóságot 2013-ban a Vértesbe. ()
Image

© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.