138. Vándorgyűlés - Kecskemét 2007 június 22-23.

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Az aranyhomok fővárosa Kecskemét harmadszor fogadja az erdészek nagy családját egy baráti, szakmai találkozóra, hogy megmutathassa a kiskunsági tájat és az itt található erdőket.

Harmadszor adhatunk számot az általunk kezelt erdőkben végzett munkáról, beszámolva mindennapi problémáinkról, bemutatva eredményeinket.

1934-1984-2007 Három évszám, három korszak, három különböző társadalmi környezet. Minden korban mások a társadalom elvárásai az erdővel szemben. Más lehet a cél politikailag is és mindezek új gazdasági célokat, új feladatokat határozhatnak meg a szakmának is, melyről beszélnünk kell.  

1934-ben az egyesület közgyűlésén megfogalmazódik, hogy „…ha sikerülne elérni a célt, amit magunk elé tűztünk, nem csak sok ezer hold, ma alig termő magyar föld válnék a nemzeti vagyon jelentős alkotó elemévé, de sokszor tízezer magyar testvérünk nyerné el magában az erdőgazdálkodásban és még inkább a termékék feldolgozásában azt, ami annyira hiányzik: a munkát, a kenyeret, a nyugodt megélhetést.”

1984-ben a közgyűlés köszöntőjében pedig az hangzik el, hogy „ötven éve elődeinknek az alföldfásítás előkészítése mellett a gyakorlati végrehajtásból kevés jutott, nekünk annál több. Az a lehetőség, ami számunkra itt megnyílt, mindennapunk munkájává vált. Eredményeinket és tevékenységünket értékeljék úgy, mint az Alföld sívó homokján végzett munkánk gyümölcsét.”
Mit végeztünk az elmúlt 23 évben, mi a feladatunk 2007-ben és az azt követő időszakban? Találkozzunk ismét Kecskeméten és beszéljük meg!

Nagy tisztelettel és szeretettel várunk mindenkit a szívünknek kedves kiskunsági táj ölelésében!

A szervezők nevében:

Koczka Zoltán
A Kecskeméti H.Cs. titkára

 

 

© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.