Elkezdődött a madáretetés időszaka (greenfo)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 


ImageA hidegebb napok kemény próbatétel elé állítják a vadon élő madarakat, ugyanakkor sokan szeretnének segíteni rajtuk.

A napokban megsokasodtak a telefonhívások a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület közönségszolgálatánál (Tel.: 40/200-401). A kérdések leginkább arra vonatkoztak, hogy el lehet-e már kezdeni a madáretetést. A fagyok beállta után (november vége, december eleje) kell elkezdeni az etetést, és amíg tart a hideg idő (február végéig), folyamatosan eleséget kell kirakni a madáretetőbe. Enyhe időben kevesebbet adjunk. Madártetető könnyen készíthető otthon, de vásárolni is lehet ma már több helyen.


ImageA Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) boltjában több típus közül is választhatnak, itt etetéssel kapcsolatos tanácsokat is kapnak az érdeklődők. Az etetéshez a legjobb a napraforgómag, a legtöbb madár szívesen megeszi. Néhány madárfaj, pl. a sármányok és a pintyfélék inkább a földön keresik a táplálékukat, ezért hómentes helyre érdemes kiszórni számukra táplálékot (pl. üzletekben kapható pinty eleséget, rostaalját, búzát stb.). A fekete rigó, vörösbegy a konyhai hulladékot is szívesen átböngészi. Aki a ház körüli szerves hulladékot komposztálja, az előbb-utóbb felfedezi a komposztdomb környékén tanyázó fekete rigót, vörösbegyet. A madarak részére ki lehet helyezni néhány szem félbe tört diót is. A fenyőrigók szívesen lakmároznak a gyümölcsfákon maradt almákból. A faágakra marhafaggyút is ki lehet akasztani. Lehetőleg ne etessük a madarakat sózott szalonnával, kenyérrel!
ImageAmennyiben Ön is szereti a madarakat, és védelmükről is gondoskodik vagy gondoskodni kíván, jelentkezzen a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Madárbarát kert programjába!
Legyen az Ön kertje is madárbarát!
Cím: 1121 Budapest, Költő u. 21. Tel.: 40/200-401 E-mail:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  honlap: www.mme.hu
 MME Természetbarátok Boltja
A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület kiemelten közhasznú, non-profit szervezet. A boltjukban árusított termékekből származó haszon 100%-ban a természetvédelmi munkát segíti. Cím: XIII. Budapest, Katona József u. 35. Nyitva tartás: H-P: 8.00-16.00 Tel.: (1) 270-2920 Honlap:
www.mme.hu
 A termékeket a fenti címen megvásárolhatják vagy az MME titkárságától megrendelhetik. Megrendelés levélben: MME 1121 Budapest, Költő u. 21. Telefonon: 1/275-6247 Faxon: 1/275-6267 E-mailben:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.