Kétnyelvű Dráva – sátortábor Szentborbáson

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
TÉGED IS VÁRUNK!
A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság és a horvátországi Zeleni Osijek szervezet a közös környezeti nevelés jegyében sátortábort szervez 2010. augusztus 15-19. között, a természeti értékekben gazdag Dráva-medence kis településén, Szentborbáson. VAKÁCIÓ!
Itt a tavasz, jön a nyár, közeleg a szabadság, a kánikula, az a két és fél hónap, amely most még hosszúnak tűnik, aztán észre sem veszed, volt, nincs... Nem árt hát elgondolkodni, mit teszel idén nyáron. Ha kicsit is tervezel, sokkal többet élhetsz át, mintha „ahogy esik, úgy puffan” alapon tengetnéd e meleg napokat.

JÖSSZ?
A horvát-magyar nyelvű környezeti nevelési program keretén belül kétnyelvű ifjúsági tábor kerül megrendezésre a Dráva-menti térség természeti és kulturális értékeinek bemutatására. A táborba érkező fiatalok anyanyelvükön ismerkedhetnek meg a saját és a másik ország rejtett kincseivel. Amellett, hogy mindenki egy kicsit nyitottabbá, tájékozottabbá válik, a táborozás során életre szóló élményekkel is gazdagodhat.

KÉTNYELVŰ DRÁVA - SÁTORTÁBOR
Ha érdekel a végtelen világ egy kis szelete, a Dráva csodálatos élővilága, ha szeretnéd a saját szemeddel látni természeti kincseket, a vizekben élő érdekes élőlényeket, ha készen állsz betekinteni a madarak rejtett világába, köztünk a helyed! Értékes természetismereti programokkal kitöltött tábor várja a 10-14 év közötti fiatalokat Szentborbáson.
Címszavak a tematikából: nyelvi képzés, a természetvédelemhez kapcsolódó praktikus kifejezések megismerése, a Dráva menti természeti értékek felkutatása, látogatás a Lakócsai Tájházban, falukutatás, biciklitúrák a tábor környékén, vízminőség vizsgálat, madárgyűrűzés (+távcsöves és szabadszemes megfigyelés), térképészet, szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos játékos feladatok, éjjeli természetjárás (éjszakai kincskereséssel megspékelve), projektoros filmvetítés, strandolás, valamint kézműves foglalkozás (jelvény, ökopénztárca és csuhéfigurák készítése,….), csapatépítő játékok, vetélkedők.

NE FELEDD!
Hozd magaddal társadalombiztosítási kártyád fénymásolatát és 4 napnál nem régebbi orvosi igazolást. Mindezek kiegészítéseként javasoljuk, köss utasbiztosítást is.

SZAKMAI TANÁCSOK
Egy kis segítség a pakoláshoz…
Hozz magaddal hálózsákot, laticelt vagy más néven polifoamot, fogkefét, szappant és a többi elengedhetetlen fegyvert... Ezeken kívül érdemes 5 + 1 váltás zoknit és alsóneműt bepakolni. Ugyanez a helyzet a pólókkal és a rövidnadrágokkal is. Feltétlenül legyen nálad egy hosszúnadrág és egy vastagabb pulóver, egy esőkabát, vagy széldzseki és egy zárt cipő is. Jó, ha törülközőből is kettő van, mert bármikor érkezhet egy ázott veréb vagy egy fáradt hableány, akinek szüksége lehet rá. Legyen még nálad szúnyog- és kullancsriasztó a véres fenevadak ellen; egy kis hátizsák a túrázáshoz, elemlámpa az éjjeli pizsamakereséshez. Végül legyen a csomagban egy könnyű, szellős sapka, ami megóv a napszúrástól és célszerű magas fényvédőfaktorú naptejet is becsomagolni.
Ha valamilyen betegséged van vagy bármilyen gyógyszert szedsz, arról tájékoztasd a táborvezetőket. A biztonság kedvéért hozd magaddal a szüleid telefonszámát, amin elérhetjük őket bármikor.

NÉMA GYEREK...
Mi azért vagyunk a táborban, hogy te jól érezd magad! Hiába a több év tapasztalat, mi sem vagyunk (mindig) gondolatolvasók, de törekszünk eme magasztos állapotra, viszont néha bizony nem járunk sikerrel, tehát nem árt, ha bármi gond, probléma, rossz érzés esetén szólsz. Ha óhajod-sóhajod van, fáj a hasad, nem tetszik a szálláshelyed, ellenszenvesek a társaid, a tananyag, a kaja vagy bármi, gondolkodás nélkül keress meg bennünket a nap 24 órájában, és mindenki mást is bizalommal nyaggathatsz.

TÁBORI TELEFON
Szüleid a táborvezetőket a +36 (30) 509-7053-as és a +36 (30) 837-0758-as telefonszámokon érhetik el. Továbbá javasoljuk, hogy hozd magaddal a saját mobiltelefonod is és ne felejtsd otthon a telefontöltőt sem.

SPECIÁLIS ÉTREND
Napi háromszor tömheted teli a pocakod, (legalább egyszeri meleg étkezés), sőt napközben joghurtot, vagy gyümölcsöt is rágcsálhatsz. Amikor távolabbra megyünk kirándulni hidegcsomagot kapunk, azonban NE aggódj, ekkor meleg vacsi fog majd minket várni, mikor fáradtan, de élményekkel teli vánszorgunk vissza a táborba.
Ha bármilyen okból kifolyólag speciálisan táplálkozol (cukorbetegség, lisztérzékenység, diéta, vegetáriánus étkezés stb. miatt), ne habozz ezt közölni, még mielőtt táborozni kezdünk, és ha kell, tartsd eszünkben végig a tábor alatt.

FELÜGYELET ÉS FELELŐSSÉG
A turnusban 5 tanár segíti lépteid, gondosan, körültekintően. Ha olyan károkat okozol, amelyekért nem a nevelő felel, azokért te és szüleid a felelősök. Vigyázzunk tehát magunkra és a környezetre! Értékeinkre nem kevésbé! Felelősséget csak a nekünk leadott tárgyakért vállalunk. A szobákat nem zárjuk kulccsal, mivel sátrak.

REGULÁK
A két alapszabály a régi: a programokon való aktív részvétel, és nincsenek semminemű káros szenvedélyek. Ez egy gyerektábor. Ezt te is, mi is észben tartjuk. Aki nem teszi, azonnal hazamegy, mindenki érdekében. Az alapvető fegyelem nem kényszer, hanem azt jelenti, hogy tekintettel vagyunk a többi táborlakóra, tehát az egész közösségre. Ugye ezt Te is, és szüleid is így gondolják? Mi maximálisan.

A részvételi díj: INGYENES
Helyszín: Szentborbás
Időpont: 2010. augusztus 15-19.
Jelentkezési határidő: 2010. augusztus 2.
AZ ELSŐ TE MAGAD LÉGY!
A tábor maximális befogadóképessége 30 fő, így igyekezz, hogy le ne maradj!
Ha bármi kérdésed van, a következő elérhetőségeken érdeklődhetsz:
Temesi Andrea, 30-509-7053, 72-517-222, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Rózsa Anita, 30-837-0758, 72-517-222, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.ddnp.hu azon belül a Kétnyelvű Dráva – sátortábor Szentborbáson link alatt


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.