Hétvégén tartják a gyermekvasút napját Budapesten (MTI)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
    Budapest, 2013. április 11. - Erdőismereti előadások, séták és kiállítások is szerepelnek a gyermekvasút napja szombati rendezvényén Budapesten.    A Gyermekvasút, a Gyermekvasutasokért Alapítvány és a Magyar Közlekedési Közművelődésért Alapítvány idei rendezvényén a gyermekvasút környékének természeti értékeit is bemutatják az érdeklődőknek - közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.
    A Széchenyi-hegy állomáson térzenével és zászlófelvonással kezdődik az esemény, majd az alkalmi különvonat, a gyermekvasút újjáépített, környezetkímélő dízelmozdonya menetrend szerint fog elindulni. Az utazás alatt a résztvevők a különvonat egyik kocsijában szakavatott erdőpedagógustól ízelítőt kapnak erdőismeretből.
    A Szépjuhászné állomáshoz közeli Pilisi Parkerdő Zrt. Erdészeti Információs Központjában megnézhetik a Wágner Károly Erdészeti Szakkönyvtárat, meghallgathatják a Budai-hegység flórájáról és faunájáról szóló előadást, és fölkereshetik a budaszentlőrinci pálos kolostor eddig feltárt romjait.
     A vasútüzem iránt érdeklődők megismerhetik az állomás biztosító berendezését és a számítógépes menetjegykiadás technikai hátterét. A természetkedvelők a Hárs-hegyi Örökerdő tanösvényen körsétán, a Hűvösvölgybe érkezők pedig a Gyermekvasutas Múzeum kiállításán, valamint a vasútmodell és vontatási telep bemutatóján vehetnek részt.
    Az esemény a Kárpát-medencei Kisvasutak Napjai című rendezvénysorozat évadnyitója.


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.