Pénteken rovarnap, péntektől vasárnapig kaktuszkiállítás az Állatkertben

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Lepkék, madárpókok, óriáslárvák, csótánysimogató, és kaktuszok sokasága

Lepkék, madárpókok, óriási rovarlárvák, és ezerlábúak – számos más ízeltlábú mellett ők lesznek az Állatkert „sztárjai” a pénteki Rovarnapon.

A mikroszkópos rovarmegfigyeléstől a csótánysimogatóig lesz minden, mi összetett szemnek és szájszervnek ingere! Pénteken emellett háromnapos kaktuszkiállítás is kezdődik. Az Állatkert és a Magyar Kaktuszgyűjtők Országos egyesülete közös programján tizenöt kiállító kaktuszcsodáit tekinthetik meg a látogatók.

A rovarvilág csodáira hívják fel a figyelmet a Fővárosi Állat- és Növénykertben most pénteken, július 20-án megrendezésre kerülő tematikus „Rovarnapon”. Az egész napos program keretében a kert több pontján lesznek olyan állomások, ahol a nagyközönség az ízeltlábúak világából kaphat ízelítőt. A Japánkertben a rovarházi munkatársak tartanak élő bemutatót: a közönség testközelből ismerkedhet arasznyi botsáskákkal, óriási rovarlárvákkal, ezerlábúval és más látványos jószágokkal. Aki elég bátor, hogy megsimogassa a madagaszkári bütykös csótányokat, még ajándékot is kap. A Dél-Amerika Ház szomszédságában a Magyar Madárpók Klub állomásán a „Minden, amit tudni akartál a madárpókokról, de nem volt kitől megkérdezned” elve alapján nyerhetnek bepillantást a látogatók a szőrös nyolclábúak viselt dolgaiba. A Lepkekert mellett a Szalkay József Magyar Lepkészeti Egyesület szervez lepkés programot, és természetesen maga a Lepkekert is nyitva áll a látogatók előtt. A Főkapunál a Magyar Természettudományi Múzeum szakembereinek segítségével rovarok mikroszkópos megfigyelésére lesz lehetőség.
 A jegesmedvék szomszédságában a „Rovarbarát Kert” elnevezésű terület a hazai ízeltlábúak szívének kedves kertberendezési tippeket mutat be, a gyermekeket pedig arcfestő program is várja az Állatsimogató szomszédságában. Az állomások délelőtt 10-től délután 4-ig várják az érdeklődőket.


Péntektől vasárnapig, azaz július 20-tól 22-ig kaktuszkiállítás is lesz az Állatkertben. A Magyar Kaktuszgyűjtők Országos Egyesülete és a Fővárosi Állat- és Növénykert közös rendezvénye régi hagyományt elevenít fel, a kilencvenes évek közepéig ugyanis rendszeresen tartottak kaktuszkiállításokat az Állatkertben. Több mint egy évtizedes szünet után ismét kaktuszkiállításnak ad otthont a városligeti intézmény. A tizenöt kiállító kaktuszcsodái a Pálmaházban kerülnek bemutatásra.
 A kiállításhoz kaktuszvásárlási lehetőség is kapcsolódik: aki kedveli ezeket a növényeket, annak érdemes körülnéznie a Pálmaház és a Madárház között felállításra kerülő standoknál. Az egyesület tagjai természetesen szaktanácsokat is adnak a helyszínen.


 


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.