Ismét nyáresti koncertek az Állatkertben

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Zenei, zoológiai, botanikai és gasztronómiai program szerda esténként
 Július 25-től egy hónapon át összesen öt alkalommal szervez nyáresti koncertet a Fővárosi Állat- és Növénykert. A koncertsorozat keretében a MÁV Szimfonikus Zenekar, a Hot Jazz Band, a Budapest Klezmer Band és a Benkó Dixieland Band szerez majd felejthetetlen estéket a zenekedvelő közönségnek.

Idén sem múlhat el a nyár állatkerti nyáresti koncertsorozat nélkül. Az immár hagyományosnak számító „Zenés Állatkerti Esték” különleges színfoltot jelentenek a főváros nyári kulturális programjainak palettáján. A programok különlegessége abban rejlik, hogy e kulturális eseményeken az esti Állatkert sajátos atmoszférájú, hangulatos világa szerencsésen egészíti ki a koncert zenei élményét.
 Az idei esztendőben is öt koncert várja a zenebarátokat július 25. és augusztus 22. között, öt héten át, minden szerdán este. Az első két alkalommal a MÁV Szimfonikus Zenekar fellépésére kerül sor: július 25-én Strauss est, augusztus 1-én pedig a „Népszerű dallamok” című hangverseny várja a zenebarátokat. A Hot Jazz Band augusztus 8-án lép színpadra, a Budapest Klezmer Band pedig augusztus 15-én ad koncertet. A koncertsorozatot az idei évben is a Benkó Dixieland Band fellépése zárja, amelyre augusztus 22-én kerül sor.
Az előadások minden esetben 20 óra 30 perckor kezdődnek az Állatkert területén, a Nagy-tó szomszédságában A koncertre érkező látogatók előtt 19 órakor nyitják meg az Állatkert kapuit. A koncert kezdéséig a Pálmaház és az Akvárium nyitva tart a koncertlátogató közönség számára, mi több, a Főkapu környékén és a Nagy-tó partján is lehet sétát tenni (napnyugtáig az emuk, a flamingók, a Derby-kenguruk, a borjúfókák, a pápaszemes pingvinek, és a Nagy-tó vízimadarai láthatóak lesznek), és fel lehet keresni a Japánkertet is. A koncertek idején a pálmaházi kávézó meghosszabbított nyitva tartással üzemel, nemcsak az előadás előtt, hanem – a szimfonikus zenekari koncertek kivételével – a szünetben is a vendégek rendelkezésére áll. A Nagy-tó sarkánál koktélvirslit is lehet majd fogyasztani, mi több, a Barlang Étterem is késő estig üzemel, így a koncert után meg is lehet vacsorázni az Állatkertben.

A program

2007. július 25. szerda, 20:30 (esőnap: júl. 26.)
MÁV Szimfonikus Zenekar: Strauss est (vezényel: Makláry László)

2007. augusztus 1. szerda, 20:30 (esőnap: aug. 2.)
MÁV Szimfonikus Zenekar: Népszerű dallamok (vezényel: Makláry László)

2007. augusztus 8. szerda, 20:30 (esőnap: aug. 9)
Hot Jazz Band

2007. augusztus 15. szerda, 20:30 (esőnap: aug. 16.)
Budapest Klezmer Band

2007. augusztus 22. szerda, 20:30 (esőnap: aug. 23.)
Benkó Dixieland Band

Állatkerti zenei hagyományok

Az Állatkerttől egyáltalán nem idegenek a zenei rendezvények. Már az 1800-as évek végén rendszeres zenei programok zajlottak a kert területén. Az 1910-es években az Állatkertnek saját, hatvan tagú szimfonikus zenekara volt, amelyben Wieschendorff Henrik vezette a karnagyi pálcát. A huszas években induló Magyar Rádió az Állatkertből sugározta az első koncertjét, amint azt az LGT is megénekelte a „Rádió” című dalban.
A II. Világháború után a Filharmónia Vállalat szervezett koncerteket az egykori szabadtéri színpadon, amelynek helyét ma a Japánkert foglalja el. A hatvanas években lényegében megszűnt hagyomány csak az 1990-es évek közepén elevenedett meg ismét a Budapesti Fesztiválzenekar koncertjével. A rendszeres nyáresti zenei programok hat esztendeje indultak újra.

 


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.