Íjászkodtak, vadásztak, betyárkodtak (Kisalföld)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2007. augusztus 27.
SOBOR – Íjász- és vadásztábort rendeztek Soboron. A részt vevő gyerekek az ősmagyar fegyverekkel, harcmodorral, illetve a vadászat mai formájával ismerkedtek meg.

Ősi technikák - Soboron rendezték meg az I. Rábaközi íjász- és Vadásztábort. A részt vevő gyerekek a Rábaközi Vendégház és Sobri Jóska Betyártáborban ismerkedtek például a „magyarok nyilaival". Az ősi technikák mellett a mai vadászatból is ízelítőt kaptak.
Történelemtanulás másként
A tábor szervezői arra törekedtek, hogy a fiatalok - akik főként a megyéből érkeztek - tanulmányozhassák az ősmagyar történelmet, ezen keresztül a fegyverekét, az íjászatot, őseink harcmodorát. Kezükbe foghatták és kipróbálhatták az ősmagyar íjakat, sőt bemutatót is tartottak szüleiknek.
A mai vadászati technikákat a sobori és a szanyi vadásztársaságok tagjai mutatták be.
A gyerekek hajnali madárlesen is részt vettek, csapdát állítottak, elméleti és gyakorlati ismereteket szereztek, vadászkutya-bemutatót nézhettek meg.
Sobri Jóska legendája
Előadásokat hallgathattak meg a vad- és erdőgazdálkodásról és á trófeák kezeléséről. Lovas kocsival kirándulásra is elvitték őket a Rábaközben. És, ha már Soboron jártak, természetesen Sobri Jóska legendája sem maradt ki a programból, ezáltal a régi betyáreszközöket is bemutatták nekik.

 


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.