Gyilkos galócát ettek! (Zalai Hírlap)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2010. szeptember. 22. - Budapesti kórházban kezelik a zalai betegeket Hét embert – köztük két zalait - vittek kórházba gombamérgezés gyanújával vasárnap hajnalban. Szombaton, a Vas megyei Alsóújlakon egy családi összejövetelen gyilkos galócát ebédeltek. A betegeket hétfőn Budapestre szállították, a kórházban egy huszonöt éves fiatalember meghalt.
Laptársunk, a Vas Népe online információi szerint szombaton családi összejövetelt tartottak Alsóújlakon. A hét fős társaság ebédre gyilkos galócát evett, amit korábban a család egyik huszonöt éves tagja szedett. A portál értesülései szerint a súlyosan mérgező gombát a galambicával keverte össze.
Vasárnap hajnalban rosszul lettek, 5 embert a szombathelyi Markusovszky kórházba, míg a két zalai vendéget Nagykanizsára, majd Zalaegerszegre szállítottak. A betegek gyomrát kimosták, vért vettek tőlük, majd hétfőn Budapestre vitték őket. Utóbbit a Zala Megyei Kórház fertőző osztályának főorvosa, dr. Ribiczey Pál is megerősítette portálunknak: a zalai fiatalember és nő májfunkciója olyannyira leromlott, hogy hétfőn a fővárosba szállították őket.
Dr. Zacher Gábor, a Péterfy Sándor utcai Kórház toxikológiai osztályának  főorvosa a Vas Népe megkeresésére elmondta, hogy egy 25 éves alsóújlaki fiatalember meghalt a mérgezés miatt, az édesanyját pedig életveszélyes állapotban kezelik. A többi beteg jó állapotban van.
Mint kiderült: nagyon sokan érkeznek gombamérgezés miatt a Péterfy utcai kórházba, naponta négy-öt beteget vesznek fel az osztályba.


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.