Darázscsípésbe halt bele egy bükkaranyosi férfi (boon.hu)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2013. augusztus 10. - Kánikulában a darazsak és a méhek is agresszívabban viselkednek.

Csütörtökön temették el azt a 48 éves bükkaranyosi férfit, aki az elmúlt hét végén életét vesztette egy darázsszúrás következtében.
Egyedné Novodonszki Éva, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense arról tájékoztatta lapunkat, hogy a rendkívüli haláleset ügyében a rendőrség az idegenkezűséget kizárta, az ügyben közigazgatási hatósági eljárást folytat.
Más forrásból úgy értesültünk, hogy múlt héten szombaton hajnali öt órakor három férfi ment ki a harsányi lőtér mögötti erdőrészre fát kitermelni, azonban hét óra környékén félbe kellett szakítaniuk a munkát, mert egyiküket megcsípte egy darázs.
A férfi tisztában volt vele, hogy érzékeny a darázscsípésre, ezért állandóan magával hordta életmentőnek tartott gyógyszerét, az anafilaxiás sokk kezelésére szolgáló injekciót, amit be is adott magának.
A gyógyszer azonban nem hatott, ezért a férfit társai feltették a lovaskocsira, és kivitték az erdőből a lőtérre, ahol annak gondnokától kértek segítséget. A gondnok azonnal értesítette a mentőket, mire azonban a segítség megérkezett a helyszínre, már semmit sem tudtak tenni a férfiért, életét vesztette.
Külön tragédia, hogy a férfi családja esküvőre készült, a napokban lett volna a darázscsípésnek áldozatul esett férfi lányának lakodalma, amit így a család kénytelen volt elhalasztani.
Tavaly is öltek a darazsak
Az elmúlt nyáron is több ember halálát okozta rovarcsípés.
Július végén valószínűleg lódarázs okozta a halálát egy vadásznak, aki Pamlény határában a magaslest szerette volna megjavítani.
Szerszámos ládájával felmászott a lesre, de már indult is vissza és kiabált a társának, hogy ne menjen utána, mert rengeteg odafenn a darázs. A férfi életét a mentők nem tudták megmenteni, az orvosi vizsgálatok szerint a vadászt lódarazsak csíphették meg, és ezek következtében vesztette életét.
Két hatvanas évei elején járó nő halálát is rovarcsípéssel hozták összefüggésbe: egy zilizi asszony lódarázs csípésé, egy szendrői hölgy pedig valószínűleg a méhcsípés okozta ijedtség miatt vesztette életét.

© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.