A kárpátaljai barlangok egyre több turistát vonzanak (Kárpátinfo.net)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2010-01-11 - Kárpátalján több mint tíz vertikális és horizontális barlang található, de ezek közül csak néhány látogatható.

A técsői járás barlangjai a legismertebbek és leglátogatottabbak. Sok érdeklődőnek ajánlják a kárpátaljai barlangokat. A legismertebb a Druzsba (Kisugolyka falu mellett) és a Molocsnij kameny-barlang (Nagyugolyka mellett).
A técsői járás regionális turisztikai központjának elmondása szerint a helyi vezetőség és a  turisztikai ágazat képviselői 2010-ben a turizmus ezen ágát tovább kívánják fejleszteni. Speciális gyalogos sétányokat akarnak kiépíteni, valamint idegenvezetőket akarnak továbbképezni – írja az UA-reporter.com.
Az utazási irodák a turizmus ezen ágát nem tartják a legbiztonságosabbnak, viszont ez az érdeklődőket nem akadályozza meg abban, hogy a föld alatt rejtőzködő szépségeket megcsodálják. Akik fel akarják fedezni a barlangok szépségeit, azokat tapasztalt barlangász kíséri. A szolgáltatás árában a szükséges felszerelés ára is benne van.
A szpeleológusok felhívják a legfontosabbakra figyelmet: a barlangot látogatók soha se felejtsenek el két elemlámpát vinni magukkal, semmi esetre se térjenek el a tervezett útvonaltól és pontosan kövessék a barlangvezető utasításait.


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.