Kerékpárral a Hoverlára (Karpatinfo.net)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2010. június 2. - Prikarpatyja Európa Napot ünnepel. Az ünnepség szlogenje az aktív kikapcsolódás, a természet tisztelete és az Ukrajna-EU együttműködés eredményeinek népszerűsítése. Az ünnepség szervezője a Szociális és üzleti kezdeményezések interregionális ifjúsági társadalmi szervezete, melynek székhelye Jaremcse. A kerékpáros valamint gyalogos túrák rajongóit arra hívják, hogy vegyenek részt az ünnepségen, az újságírókat pedig arra, hogy örökítsék meg az eseményt.
Az ünnepség 10.00 órakor kezdődik, Vorohta központi terén. Innen indulnak a kerékpárosok EU-s és ukrán zászlóval a Zaroszljak sportkomplexumba és végül innen indulnak a Hoverlára – írja az UA-reporter.com internetes hírportál.
A kerékpáros turisták többek között a VeloSztrana projekt keretén belül kidolgozott útvonal mentén fognak haladni. A Hoverlára való érkezés előtt az ünnepi stafétabotot a kerékpárosoktól a gyalogosok veszik át, és végül ők állítják fel a zászlót a Hoverla csúcsán. A helyi önkormányzat szerveinek vezetői és a társadalmi és ifjúsági szervezet képviselői valamint újságírók is velük tartanak.
A következő napon egy következő programon is részt lehet venni. A Jaremcsében található, Európai Unió Bizottsága által támogatott ökoturisztikai látogatóközpontban 11,00 órakor kezdődik egy sajtótájékoztató.


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.