Túra, hazánk legnagyobb kerületű faóriásához (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2013. október 1. - A Gemenc Zrt. ingyenes túrát szervez Magyarország legnagyobb kerületű fájához Szakavatott túravezető segítségével tekinthetik meg mindazok Magyarország legnagyobb kerületű faóriását, akik 2013. október 5-én részt vesznek a Gemenc Zrt. élményekkel teli ingyenes gyalogtúráján. Európa legnagyobb összefüggő ártéri erdejében 2013. szeptember 21-én hitelesítették azt az egyedülálló fekete nyarat, amelynek törzskörmérete 12 méter. A közel száz éves fa becsült magassága 30-35 méter.  

2013. október 5-én 9:00-kor találkoznak a túrázók a Gemenc Zrt. Pörbölyi vadászházánál, ahonnan 9:15- kor indulnak el a vadregényes Gemenci erdő rengetegébe, hogy megtekintsék a gigantikus nyárfát a Gemenc Zrt. Pandúri Erdészetének Pörbölyi kerületében, a Móric-Duna partján, majdnem a gemenci hullámtér közepén. Ez a terület egy félszigetszerű földnyelv, melynek másik oldalán a Simon-Duna található. A túrázók várhatóan 12:00-kor érnek vissza a vadászházhoz.

A szervezők zárt túracipőt, az évszaknak megfelelő meleg ruházatot, fényképezőgépet, távcsövet ajánlanak öltözékként és felszerelésként. Csak előzetes bejelentkezés alapján lehet részt venni a kiránduláson. A túrát az Európai Erdők Hete rendezvénysorozat részeként rendezik meg, ezért a résztvevők számára ingyenes.
Részletes program:
    9:00     Találkozó a Gemenc Zrt. Pörbölyi vadászházánál.
        (GPS koordináták: N 46° 11’ 22,48”, E 18° 54’ 32,66”)
    9:15      Gyalogtúra szakvezetővel a Gemenci erdő pörbölyi erdőrészletben a 12 m kerületű csomoros fekete nyárhoz. (kb. 6 km).
    12:00        Várható érkezés a Pörbölyi vadászházhoz.    


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.