A Mecsek és Sikonda között (Dunántúli Napló)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2007. március 9.
ImageBaranya egyik legértékesebb, kulturális rendezvények helyszíneként is szolgáló műemléke a mánfai templom
ÉBREDŐBEN Olyan a falu, mintha egy elvarázsolt helyen bandukolna az ember Ez az a falu, ahol érdemes sétálni. Veszélye ugyan van – számos kis utca, köz, fel, le, apró hidak. El lehet tévedni.
Szerencsére a falu „alján” szalad, nagy ritkán még rá is ijeszt a közelében lakókra egy patakocska, ahova vissza lehet találni. Mintha egy elvarázsolt helyen bandukolna az ember. Legalábbis azok, akiknek eddig Mánfa ismeretlen volt. Hohn Krisztina polgármester egyebek mellett éppen bennük bízik. Az idegenekben. Más szóval a látogatottságuk fellendülésében.
Amúgy tip-top a település, már ami felszereltségét illeti. Most van folyamatban a szennyvízberuházás, ez év végére befejezik. Húzós feladat – 300 millió forint –, éppen Mánfa sajátosságának köszönhetően, a sok utcának, a domborzati viszonyoknak. Elkészülte révén arra is mód nyílik, hogy módosítsák a rendezési tervet, lakópark kialakítását is szerepeltetve benne, mert a szép fekvés és a teljes körű infrastruktúra vonzerő növelő körülmények. Közben jöhet a teleház, a bankautomata, a Fő tér kialakítása, a turistaház befejezése – még ebben az évben. Ébredezünk – mondja Hohn Krisztina.

© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.