Magyar Turista Egyesület elnökének köszöntője (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Image120 évvel ezelőtt alakult meg a Magyarországi Kárpát Egyesület Budapesti Osztálya, azaz a Magyar Turista Egyesület.


Peták István, a Magyar Turista Egyesület elnöke levélben köszöntötte természetszerető ismerőseit, s egyben invitálja az olvasót az egyesület ünnepi alkalmára.

Kedves Asszonyom, Hölgyem, Uram!

Nézegettem az e-mail címeket, s rájöttem, hogy reménytelen vállalkozás lenne, ha minden kedves természetet szerető ismerősömnek lapot szeretnék küldeni. Így maradt korunk kissé elgépiesedett eszköze a ’drótposta’.  Szeretném hinni, hogy az elektronika útvesztőiben sem vész el az az érzés, amivel szeretnék mindenkit köszönteni.  Köszöntöm azért, hogy áldott, boldog karácsonyi ünnepeket kívánjak, s azért, hogy mindenki töltekezzen fel úgy szeretettel, békességgel az ünnepek alatt, hogy az kitartson az újesztendőben is.  Szükségünk van és lesz rá. 

Nekünk, a Magyar Turista Egyesület tagjainak van még egy ünnepünk. 120 évvel ezelőtt alakult meg a Magyarországi Kárpát Egyesület Budapesti Osztálya, azaz a Magyar Turista Egyesület. 120 évvel ezelőtt születtünk, s először megnyirbálták alkotásainkat Trianonban, majd elkobozták minden ingó és ingatlan vagyonunkat, s működésünket betiltották 1947-ben. De immáron 20 óta ismét élünk, s élni akarunk, hogy folytassuk elődeink nagy álmának építését: a magyar természetjárás európai színvonalú kultúrájának megteremtését, éltetését. Mi szeretjük a természetet, s kívánjuk, hogy minél többen fedezzék fel ennek lelket, testet, szellemet edző, nemesítő voltát. Ennek megteremtésért dolgozunk. Ha lassan is, de mind többen és többen csatlakoznak hozzánk és támogatják törekvéseinket. Tudjuk, hogy Önök is azok között vannak, akik értik, s támogatják erőfeszítéseinket.  És ezt köszönjük. Köszönjük és kérjük, hogy a továbbiakban se nélkülözzük az Önök megértő segítségét. Erre nem csak egyesületünknek, hanem meggyőződésünk szerint országunknak, nemzetünknek is nagyon-nagy szüksége van.
Születésnapunkat 2008. december 28-án Dobogókőn, az egyesület menedékházában, a báró Eötvös Loránd menedékházban ünnepeljük. Ha arra járnak térjenek be hozzánk. Szívesen látunk minden jó szándékú barátot.

Budapest-Dobogókő 2008. december 22.

        Üdvözlettel

         Peták István
                  az MTE elnöke


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.