Vetélkedő a Gyadai Tanösvényen (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
ImageA jósolt záporokkal ellentétben, szikrázó napos időben zajlott szombaton az Ipoly Erdő Zrt. Váci Erdészetének gondnoksága alatt az „Újra az iskolában, de mégis az erdőben” című játékos vetélkedő a Gyadai Tanösvényen.

A váci és Vác környéki iskolából érkezett 10 csapat hat állomáson keresztül bővíthette ismereteit, csiszolhatta elméjét és csodálkozhatott rá az őszi erdő szépségeire.

ImageA Magosfa alapítvány közreműködésével az állomásokon megérthették, hogyan is készülnek a télre a különböző állatok, miért színesedik az őszi lomb, miért most kezdik az erdészek a fát kivágni. S a túra során még egy szép dalt is megtanulhattak, amit zárásként az erdőtől mintegy elköszönvén, közösen elénekeltek. Az általános iskolákból érkezett osztályok készíthettek termésekből és őszi lombból díszeket, előkészített elemekből pedig madáretetőt szegeltek össze, amit mindenki hazavihetett – felkészülve a téli madáretetésre. A hűvös időben elgémberedett végtagokat pedig a tábortűz mellett kortyolgatott forró teával melengethették fel.
– Ebben az évben ez az alkalom volt a harmadik, amikor játékos, az évszakhoz kötődő programokat rendeztünk iskolás gyermekek illetve családok számára. Programjaink kötődnek a Gyadai Tanösvény szellemiségéhez, miszerint célunk a felnövekvő generációk erdőtudatos nevelése, az erdő, a természet megszerettetése, az erdész munkájának megismertetése és elismertetése.

ImageA folyamatos túljelentkezésre való tekintettel a jövőben több ilyen alkalommal tervezünk a váci és Vác környéki iskolák rendelkezésére állni. Reméljük a Gyadai programokról hazatérő tanulók szüleiket kézen fogva térnek vissza a Gyadai Tanösvényre, az erdőbe, s így egy picit közelebb kerülhetünk ahhoz, hogy a szabadidő tartalmas eltöltése a természet- az erdőjárás nagyobb gyakorisággal szerepeljen a családok hétvégi programjaiban – mondta Dobó István erdészetvezető.


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.