Természetfotózás műhelytitkai (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Image
2012. február 21. - Antli István erdőmérnök előadása Nagy érdeklődéssel vártuk 2012. 02. 14-én, Tamásiban az Erdészklub 2012. évadnyitó rendezvényét, amit a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. központjában az Országos Erdészeti Egyesület Helyi Csoportja szervezett. Nem csak azért mert érdekes volt a téma, hanem mert kollégánk, Antli István osztotta meg a fotózáshoz kapcsolódó személyes tapasztalatait a természet szeretetén és ismeretén keresztül. Erre az élménybeszámolóra az OEE „klubtagokon” kívül, számtalan érdeklődő volt kíváncsi.

A vetítéssel egybekötött, jól felépített előadás színes világa, az előadó lelkes, minden részletre kiterjedő tájékoztatása, izgalmas két órát szerzett a hallgatóságnak. Már tizenéves korában megihlette a természet eseményeinek, jeleneteinek megragadása, s ebből fakadóan a közel 25 éves „fotósélet” élményeit, tapasztalatait próbálta átadni az érdeklődőknek. A képek témáinak a kiválasztása, a képen való elhelyezése, a megvilágítás, a pillanat megragadása, stb. és az elő - utómunkálatok eredményeinek szemléletes bemutatása, a hozzá nem értők szemét is a vetítő vászonra szegezte. Mindegy, hogy tájképet, vagy életképet láttunk, az élmény varázslatos volt.

Hallottuk, láttuk, hogy a jelenlegi technikai eszközök mellett az analóg fotózás minőségben még mindig „tartja az iramot” a digitális fotózással, bár az utóbbinak az elterjedése egyre növekszik.

Az előadás utolsó néhány mondata  jellemezte igazán az előadót: „A fotózást komolyan akkor érdemes csinálnod, ha érzel hozzá valamilyen inspirációt. Így a képed nem kommersz, hanem egyedi lesz és igazán rád jellemző.”     
Az így készült fotók által közvetített  élmények pedig biztosan eljutottak a szemlélőkhöz, akik  a látványon kívül, egy újabb gondolatvilágon keresztül ismerhették meg a valóságot. Firbás Nándor


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.