Csodálatos vidék: látják a fától az erdőt (Somogyi Hírlap)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2012.01.18. - SOMOGYI TÁJAK - Száz fotón mutatja be tizenhat művész a természet szépségeit a barcsi tárlaton Gímszarvasok a naplementében, utat törő fénysugarak a somogyi erdőrengetegben, a csapásokon átvágtató vaddisznók, repceföldek és zöld domboldalak...
Csodálatos természét címmel nyílt kiállítás a barcsi Dráva Völgye Középiskolában, a bemutatott száz fotót tizenhat lelkes természetbarát készítette. Amire a kiállítás címe is utal: a tárlat alanyai csodálatos növények és állatok, melyeket a Sefag Zrt,, és a Somogy Megyei Erdész és Természetvédő Egyesület munkatársai, családtagjai örökítettek meg.
- A fotósok nem csupán munkahelyként, hanem munkaeszközként is használják a természetet - mondta Puskás Zoltán, a Sefag Zrt. barcsi erdészeti igazgatója. - A fényképezőgép mögött állók látják a „fától az erdőt", tehát nem csak azt, hogy meg kell-e húzni a ravaszt vagy beindítani a motorfűrészt, hanem azt is, hogy milyen csodás pillanatokat, ihletes és varázslatos szituációkat élhetnek át.
A kiállítás egyetlen női alkotója Puskás Eszter négy fotón mutatkozott be, egyiken a balatoni tájat, illetve három alkotáson egy Barcs környéki tó világát láthatjuk.
- Szeretem a szép tájképeket, ha valamit meglátok és megtetszik, azt lefényképe-
zem - fogalmazott a fiatal alkotó. - Nagyon szeretem, ha a nap szembesüt, no, és a másik kedvencem a naplemente. Ballon Kornél barcsi erdész szintén négy fényképpel jelent meg a barcsi kiállításon, egy tájképpel és három makrofotóval. Elmondta: a makrofotózással meg tudja mutatni, hogy azok a dolgok, amelyeket nem feltétlenül látunk a természetben, és azok a kis rovarok vagy virágok, amelyeket legtöbbször csak úgy átlépünk, mégis izgalmas részletekkel bírnak, így érdekes dolgok tárulnak elénk. Jeki Gabriella



© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.