Zalai erdők szépsége, fotókiállítás Nagykanizsán (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Image
Pintér Csaba - Másnap

2011. 10. 10. - Erdők Hete rendezvénysorozat - Országos Erdészeti Egyesület Nagykanizsai Helyi Csoport.




Az Erdők Hete rendezvénysorozat keretében Nagykanizsán a Magyar Plakát Házban a zalai erdők szépségéről nyílt fotókiállítás. A megnyitójára érkező vendégeket Varga Attila a helyi csoport titkára köszöntötte.  A kiállítást  helyi iskola tanulóinak kulturális műsora után, Rosta Gyula a Zalaerdő Zrt. vezérigazgatója nyitotta meg.  
Az erdőgazdaság arra törekszik, hogy a lakossággal, a fiatalokkal, tanulókkal megismertesse a természet szépségeit, a gyönyörű erdőket. A természetfotók eszközével a széles közönség – különösen a fiatalabb korosztály - gondolkodása környezettudatosabbá, a meglevő értékeket jobban becsülővé válhat.

Az alkotók erdőt, a természetet jól ismerik a Zalaerdő Zrt. dolgozói. A közönség a fotókat az OEE 142. zalaegerszegi vándorgyűlésén már láthatta. Az akkori szavazás alapján, a helyezettek tiszteletdíjukat most vehették át.
Image
Léránt János - Mesevölgy

Első helyezést Pintér Csaba, „Másnap” című fotója, második helyezést Léránt János, „Mesevölgy” című alkotása, harmadik helyezést megosztva Jakabfí Ferenc, „Obornaki hajnal” és Vaski László, „Haraszti” című fotója nyerte el.
Image
Jakabfi Ferenc - Obornaki hajnal

A fény segítségével készült fotók a gyönyörű zalai erdők világába engednek bepillantást. A képeken lebilincselő erdei tájakat láthatunk, bemutatva az erdő növény-, gomba- és állatvilágát.  A fotósok mesebeli fákat, rejtőzködő állatokat, színpompás virágokat örökítettek meg.
A misztikus végtelenbe távozó, vagy onnét érkező rejtett titkot hordozó „homo ludens” plasztikus, de mégis harmonikus tükörképe látható a díjas képeken.
Image
Vaski László – Haraszti

Örömmel látnánk az alkotók fotóiból az Erdészeti Lapok oldalain is. A vándorkiállítás anyagát bátran ajánlhatjuk iskoláknak, természetbarátoknak.
A fotókiállítás november 4-ig várja a látogatókat. Szakács László




© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.