Színek a természetből: kiállítás nyílt Kecskeméten (kecskemeti-hirhatar.hu)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2013. szeptember 1. - Graczáné Tóth Andrea Színek a természetből című kiállítását nyitották meg a Porta Egyesület dísztermében (Barátok Temploma udvara) augusztus 22-én 17 órakor a Hírös Hét Fesztivál programjaként. A fotókiállításon a Kecskeméti Arborétumban, és a kecskeméti erdős területeken, valamint a művész hetényegyházi kertjében készült csodás növény és állatfelvételeket láthatunk. A kiállítás szeptember végéig látogatható, a templom nyitvatartási idejében.
Graczáné Tóth Andrea így vallott a különleges fotókból álló tárlat megnyitóján önmagáról:
Pedagóguscsalád sarjaként magam is tanítónő vagyok. A kecskeméti Arany János Általános Iskolában tanítok. Nagyszüleim, Tóth Géza és Tóth Gézáné Hercz Margit, a Halasi úti Általános Iskola első tanítói meghatározó szerepet töltöttek be példaképként az életemben. Ők mindig a szépre, jóra irányították gyermekeik, unokáik és tanítványaik figyelmét. Magam is így élek.
Pontosan egy éve adta kezembe a fényképezőgépet egy nagyon kedves barátom, aki eleinte nagyon segített a fotózás rejtelmeiben való eligazodásban. Rengeteget fényképezek hetényegyházi kis házunk kertjében, a gyönyörű Kecskeméti Arborétumban, és a Kecskemét környéki erdős részeken.
A színek mindig rengeteget jelentettek számomra. Emlékszem, már gyerekkoromban is nagyon szeretettem színes ceruzákkal, krétákkal rajzolni. Fontos volt számomra, hogy amit látok, saját kis világomba illesztve lerajzoljam, megörökítsem.
Fotóimmal a közvetlen környezetünkben lévő természet szépségeire próbálom irányítani a figyelmet, saját belső világom hangulatával fűszerezve. Azt szeretném megmutatni, hogy közvetlen környezetünk teli, s teli van színes, csodálatos élőlényekkel. Csak nyitottnak kell lenni, hogy észrevegyük őket, és ha így teszünk, életünk részévé válva színesebbé, boldogabbá teszik napjainkat.
Mindig vonzott a természet. Szeretem figyelni a növények és állatok életét. Elgondolkoztam azon, milyen csodálatosan illeszkedik mindegyikük a „nagy egészbe”, amelyben az élet körforgása fedezhető fel.


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.