A KAEG „A Kisalföld gyöngyszemei” természetfotó pályázat eredménye (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Image
Különdíjas: Molnár István képe „Nézeteltérés”

2013. október 3. - Megszülettek az eredmények a Kisalföld természeti szépségeinek bemutatására kiírt pályázaton. Összesen 368 érvényes kép érkezett, 88 pályázótól – tájékoztatott  Iványi Ákos, a KAEG sajtóreferense.

Image
Első díj: Liziczai Miklós képe „Reggel a dombok közt”


A beküldők többsége Győr-Moson-Sopron megyében lakik, de olyanok is akadtak, akik jóval távolabbról (pl. Békéscsabáról vagy Szegedről) küldték el korábbi, náluk töltött kirándulásuk egy-egy jól sikerült fotóját.

Image
Második díj: Ponty István képe „Álomsziget”


A pályaműveket négytagú zsűri bírálta el: Dr. Alexay Zoltán, fotóművész (zsűrielnök), Lakatos Krisztián, a Győri Fotóklub Egyesület elnöke, Nyerges Csaba, a Kisalföld napilap főszerkesztője valamint Iványi Ákos erdőmérnök.
Számos nagyon jó alkotás érkezett, így a bírálóknak nehéz dolguk volt.

Image
Harmadik díj: Tálos Péter képe „Mesél az erdő”


A fotók technikai minőségén kívül a képek hangulatát, természetességét, összhangját és a pályázatkiíráshoz való illeszkedését is figyelniük kellett.
A pályaművek sokaságát több fordulóban sikerült leszűkíteni a legjobb 50-re, ezeket a döntős fotókat Facebook oldalukon tették közzé.
A zsűri a következő képeket találta a legjobbaknak:
Liziczai Miklós 1. képe („Reggel a dombok közt”)
Ponty István 3. képe („Álomsziget”)
Tálos Péter 1. képe („Mesél az erdő”)
Németh András 1. képe
Németh Gyula 3. képe („Szürkület”)
Oszkó Ágnes 1. képe
Borbély Márk 1. képe („Csodaország határán”)
Liziczai Miklós 3. képe („Gyurgyalagperpatvar”)
Különdíjas: Molnár István 4. képe („Nézeteltérés”)
A fődíj egy 30 ezer forint értékű, fotóüzletben beváltható vásárlási utalvány. A II., III., IV. és V. helyezettek értékes könyv- illetve tárgyjutalmakban részesülnek. A legjobb nyolc kép beküldőjének egy közös fotós kirándulást szerveznek a „Szigetközi alkotótábor” helyszíneire, ahol évről-évre neves természetfestő művészek gyűjtenek ihletet az alkotáshoz.
A különdíj egy 48.900 Ft értékű természetfotós lessátor, melyet a fotohir.hu portált üzemeltető Naturvízió Kft ajánlott fel. A zsűri a különdíjat a legjobb állatfotó készítőjének ítélte oda, aki egyben azzal is kiemelkedett, hogy valamennyi beküldött képe különösen jól sikerült.


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.