A természet egy erdőmérnök szemével (Vas Népe)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Image

2010. március. 28. - Igazi tavaszi programot kínál a Saághy István Erdészeti Információs Központ: az épület második emeletén Greguss László Géza erdőmérnök természetfotóiból nyílt kiállítás.

A Győrben élő, ma már nyugdíjas  Greguss László Géza erdőfelügyelőként dolgozott. Több mint három évtizede járja a Szigetköz és a Hanság erdeit-tájait, vállán  fényképezőgéppel. Természetfotói több szakmai kiadványban megjelentek, és kiállítani is gyakran hívják. Most a Szombathelyi Erdészeti Zrt. és az Országos Erdészeti Egyesület szombathelyi csoportja invitálásának tett eleget, és hozta el fotóit a Saághy István Erdészeti Információs Központba.

A megnyitón először Szép Tibor, az erdészeti zrt. fahasználati és kereskedelmi igazgatója méltatta a tárlatot. Greguss László Géza erdőmérnök, aki fotózik. Szerencsés találkozás ez, hiszen érti és tudja, hogy mit akar láttatni a képeivel mondta.Varga László, a Stájer-házi Erdészeti Erdei Iskola vezetője egykori kollégaként köszöntötte az erdész-fotóst.
Greguss László Géza a képek születéséről mesélt. Mint elmondta, vannak olyan fotók, amelyeket a pillanat szült, és vannak olyanok, amelyeketnél ki kellett várni az árnyékot, a párát, vagy valami mást.

Az alkotó amúgy a kiállításmgnyitón sem pihent: fotózott ott is, sőt: előtte a központ parkjában egy fészekben gubbasztó örvös galambot is lencsevégre kapott.

A június 20-ig látogatható tárlaton ismerős fotókat is felfedezhetnek a vasi érdeklődők. Greguss László Géza ugyanis a Jeli arborétumban rododendronjait is megörökítette.  


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.