Illegális fűrésztelepek bezárása (Kárpátinfo)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2008-09-02 - Augusztus második felében 158 illegálisan üzemelő fűrésztelepet zárattak be a hatóságok Kárpátalján.
Mint ismeretes, Viktor Juscsenko államfő a Nyugat-Ukrajnát sújtó nyári áradásokat követően szigorú utasítást adott ki az illegális fakitermelés felszámolására.

Ennek jegyében az ukrán BM Kárpátalja Megyei Főosztályának gazdasági bűnözés ellenes osztályának munkatársai a hivatalosan jegyzett 706 fafeldolgozó vállalat közül 522-nél végzett ellenőrzéseket. Ennek keretében 158 olyan fűrésztelep működését tiltották meg, amelyek nem rendelkeztek és nem is rendelkezhettek a megfelelő engedélyekkel.
Ezen felül a gazdasági bűncselekmények felderítésével nyomozók további 364 esetben tártak fel különböző törvény- és szabálysértéseket, amelyek kapcsán a técsői és a rahói járásban több büntetőeljárást kezdeményeztek.
A nyomozók számára egyébként nyilvánvalóvá vált, hogy megyénkben tulajdonképpen senki sem tudja pontosan a fafeldolgozással foglalkozó vállalkozások számát. A megyei közigazgatás, az ágazati hivatalok, illetve az egyes járások elektromos művei egymásnak ellentmondó számadatokat adtak meg, ami a kárpátaljai faiparban uralkodó fejetlenség legjellemzőbb mutatója. P.I.


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.