Két vadászt lőtt le a magaslesről (Független Hírügynökség)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2008. szeptember 24. - Két vadászt kellett mentőhelikopterrel kórházba szállítani szerda hajnalban Farkasgyepű térségéből, mert társuk rájuk lőtt, miután azt hitte, hogy vaddisznók mozognak a bozótban.
Az egyik vadász súlyos, míg a másik súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Két helybeli férfi és egy kísérőjük indult vadászni szerda hajnalban a Veszprém megyei Farkagyepű közelében. A vadászatot az előírásoknak megfelelően bejelentették. Az eddigi információk szerint az egyik férfi a vadlesen tartózkodott és vaddisznónak nézte a bozótban lévő két társát. Mindkettőre rálőtt. Egyiküket combon, a másik vadászt hason találta. A mentők mindkét sérültet a helyszínen stabilizálták.
A combsérültet a veszprémi kórházba szállították, míg a haslövéses vadászért mentőhelikopter érkezett. A mentők dolgát nehezítette, hogy a baleset olyan helyen történt, ahol nincs térerő.
A vadászok szondáztatása már megtörtént és nem mutatott ki alkoholfogyasztást. A baleset körülményeit a Veszprém Megyei Rendőr Főkapitányság vizsgálja - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Váradi Piroska, a Veszprém Megyei Rendőr Főkapitányság szóvivője.


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.