Meg kell őrizni a jelenlegi tevékenységi köröket (Pecsinapilap)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2008-12-19  - Nem csökkent idén az erdészetek száma, és a tevékenységi körök is megmaradtak. Ennek ellenére nem könnyű évet zár most a társaság, és a következő még nehezebbnek ígérkezik - tájékoztatta lapunkat a Mecseki Erdészeti Zrt. vezérigazgató-helyettese.

Eredményesnek nevezhető az idei év, hiszen a társaság teljesítette a tulajdonosi elvárásokat- hangsúlyozta Szőnyi János. Ez azonban nem volt könnyű, hiszen a piac folyamatos változása miatt az év folyamán többször újra kellett gondolni a költséggazdálkodást. Az árak növekedését a tartalékokból kompenzálták, ezért nem volt szükség jelentős létszámleépítésekre, vagy a tevékenységi körök szűkítésére sem- tette hozzá a vezérigazgató-helyettes. A jövőben azonban némi átalakulásra szükség lehet, így elképzelhető, hogy néhány erdészházat bérbe adnak, illetve egyes tevékenységeket vállalkozók végeznek majd.

Az erdőgazdálkodás terén ismét megtettünk egy lépést a természettudatos gazdálkodás irányába- hangsúlyozta Szőnyi János. Elkészült egy tervezet a következő tíz évre vonatkozóan, melynek egyik nagy erénye, hogy kevesebb lesz a tarvágás, csökken a fakitermelés, és a tartalmas erdőgazdálkodásnak köszönhetően javul az erdők állaga, átlagéletkora is. Ez, természetesen nemcsak a mecseki erdőkre, hanem Baranya összes állami tulajdonú erdejére is.

Szőnyi János hangsúlyozta, a Mecseki Erdészeti Zrt. 4 éve kötött 10 éves szerződést az Erőművel, ezen most sem változtattak. Így, az Erőmű esetlegesen megnövekvő faigényét, biztos, nem a Mecseki Erdészeti Zrt. erdőből pótolják majd.

A vezérigazgató-helyettes hozzátette, a társaság által működtetett Mecsextrém park forgalma 2008-ban 10-20 ezerrel nőtt. Szőnyi János bízik abban, hogy a létesítmény Pécs meghatározó turisztikai célpontja lesz. Lönhárd Judit



© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.