Élő szarvasokat exportálunk (RTL Klub Online/VIP)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2009. január 6. - A magyar szarvas kell külföldön is. Évente átlagosan 150 szarvast szállítanak a bőszénfai szarvas telepről Európa 12 országába. Legutóbb Szerbiából rendeltek, ott ugyanis a háború és az autóút kiépítése miatt ezek a fajok kipusztultak.

Pötyit emberek nevelték, ezért bárkihez odabújik, sőt még játszani is lehet vele. Ő is a szarvasfarm lakója. Őt nem viszik el külföldre, de a vele együtt élő szarvasok nagy részét igen. Kifejlett agancsaik és kecses tartásuk miatt az itteni gímszarvasok egyre kelendőbbek külföldön is.
 „A szerb fél egy nemzeti parkba szeretné visszatelepíteni a gímszarvasokat, amelyek még a valamikori Jugoszlávia területén éltek csak aztán a háborúk alatt kipusztult az állomány teljes egészében” – mondta Nagy János, a Bőszénfai Szarvasfarm egységvezetője.
Elsősorban tehát a vérfrissítés és az állomány javítása a cél a magyar szarvasokkal. A külföldi vadászok különösen kedvelik a magyar példányokat. Az állatokat parkokba, erdőkbe szállítják majd.
A bőszénfai szarvasok közül 12 európai országba, többi közt Szerbiába, Németországba, Ausztriába és Lengyelországba is szállítanak.


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.