Tisztújítás a MEGOSZ-nál (oee.hu)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

ImageFotó: Ormos Balázs

Az Országos Erdészeti Egyesület kiemelt partnere a Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége 2009. január 13-án tartotta tisztújító küldöttközgyűlését Budapesten az Erdészeti Információs Központban.

A küldöttközgyűlés 5 évre egyhangúan megszavazta Luzsi Józsefet elnöknek és az új elnökséget is. (A megválasztott elnökség: Dombóvári Dénes, Dr. Sárvári János megválasztott szavazati joggal rendelkező ügyvezető elnök, Molnár László, Támba Miklós, Luzsi József elnök, Dr. Ódor József, Szabó Vendel, Mocz András.)
Módosította az Alapszabályt, mely szerint ügyvezető elnöki munkakört hoznak létre. Ugyancsak döntöttek az új tagdíjakról is. A továbbiakban az erdőgazdálkodással kapcsolatos szakmai kérdések kerültek megtárgyalásra, melyeket a jelen lévő erdőgazdálkodók, tulajdonosok tettek fel a vezetőségnek.
A küldöttközgyűlés után nyílt elnökségi ülés következett. Luzsi József elnök köszöntötte a MEGOSZ Elnökségi ülések állandó meghívottait Mőcsényi Miklós a FAGOSZ és Ormos Balázst az OEE főtitkárát. Luzsi József elnök javaslatot tett az ügyvezető elnökre dr. Sárvári János főtitkár személyében. Az elnökség a javaslatot egyhangúan megszavazta. Az új ügyvezető elnök annak érdekében dolgozik majd, hogy az elnököt és az elnökség többi tagját jobban lehessen tehermentesíteni a szövetség képviseletében. Ezt követően az elnökség tagjainak tételesen meghatározták feladataikat, mint a nemzetközi kapcsolatokat, a pályázati figyelést, a kormánnyal és politikusokkal való kapcsolattartást, a jogszabályok gondozását, a birtokhasznosítási bizottságok gondozását, a megújuló energia felkarolását, az erdőtelepítést, a kommunikációt, stb. Az elnökség határozott a MEGOSZ új cselekvési programjának összeállításáról. A hozzászólásokban kijelentették az elnökség tagjai, hogy csak a nyílt és őszinte beszéd vezet eredményre az üléseken. Szorgalmazták a társegyesületekkel való együttműködést (FAGOSZ, OEE).
Mőcsényi Miklós FAGOSZ főtitkár köszöntötte az megválasztott elnökséget és együttműködést kért a Parlament előtt lévő új Erdőtörvény módosítását illetően. Felhívta a figyelmet az erdészeti kommunikáció megvalósítására. Ormos Balázs OEE főtitkár is köszöntötte a jelenlévőket és az elnökséget. Két témát érintett. Az egyik az összefogás a közös munka eredményessége érdekében, a másik a munkamegosztás a három szervezet között, mely nem irányulhat rivalizálásra. Ormos Balázs



© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.