Törölték a bulgáriai gímszarvas trófeáját a világranglistáról (VIP)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2006. május 4.
ImageA CIC úgy határozott, hogy az előterjesztett bizonyíték elegendő annak megállapítására, hogy a trófea bírálaton megtörtént bemutatása manipuláció. Pintér István FVM főosztályvezető, a magyar CIC Küldöttség vezetőjének kezdeményezésére, a ciprusi Limassolban ülésező közgyűlés alkalmából összeült Tanácsadó Testület, a Magyar Vadászlap birtokába került és a lapban, valamint a Vadászati Információs Portálon megjelent fényképek tanulmányozása után úgy döntött, hogy semmisnek tekinti az elmúlt évben, Bulgáriában elejtett gím szarvasbika bírálati lapját, és a trófeát leveszi a világranglistáról.

A Tanácsadó Testület kivetítőn megtekintette a Vadászati Információs Portál azon oldalát, melyen a kísérő szöveggel a leleplező fényképek találhatók.
A testület egyben úgy határozott, hogy az előterjesztett bizonyíték elegendő annak megállapítására, hogy a trófea bírálaton megtörtént bemutatása manipuláció. Magán a közgyűlésen többen, köztük Ausztria egészségügyi minisztere, Dieter Schramm úr a CIC elnöke, az eset kapcsán kiálltak a trófea bírálatok tisztasága mellett, és a kereskedelmi céllal folytatott trófea manipuláció ellen.
A CIC vezetése ad-hoc bizottságot állított fel, amely augusztus 30-ig jelentést tesz arról, hogyan választható szét a szabadterületen és vadaskertben elejtett állatok trófeáinak ranglistája, és milyen zárttéri tenyésztésből származó trófeák nem szerepelhetnek hivatalos ranglistán, illetve bírálatuk nem engedélyezett. Ennek a bizottságnak tagja Pintér István is a magyar küldöttség vezetője.

Dr. Náhlik András

 


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.