Egyre több biomasszát hasznosítana Pécs (mfor)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2007. február 12.
A Dalkia Energia Zrt. a következő években komoly fejlesztéseket tervez a Pannonpower Holding Zrt.-nél a megújuló energiaforrások területén - közölte a Dalkia francia vezérigazgatója hétfőn, Pécsett. Patrick Labat a Pannonpower megvásárlásáról tartott sajtótájékoztatón hozzátette: az anyavállalat támogatja a pécsi erőművet működtető társaság biomassza-hasznosítási tevékenységének folytatását, az ezzel kapcsolatos beruházásokat, a blokkok jövőbeni tüzelőanyag-ellátásához szükséges energiaültetvény-programot. Sőt, szorgalmazza a környék geotermális energiájának hasznosítását is.
Somosi László, a Pannonpower elnök-vezérigazgatója arról szólt, hogy a pécsi erőműben mintegy harmincmilliárd forintból a meglévő kettő mellett további két új biomassza-blokk üzembe helyezését tervezik, amelyek a még működő két gázüzemű berendezést váltanák fel.
A modernizációval az évi háromszáz gigawattóra áramtermelésük nyolcszáz gigawattórára növekedne. Ezen kívül biztosítani tudnák Pécs zöld távhőellátását, amely a távhő-díjak mérséklését eredményezné.
Hozzátette: hosszabb távú terveik között szerepel a távhőrendszer rekonstrukciója, a vezetékek korszerűsítése is. A több milliárd forintos beruházás egy-két éven belül elvégezhető, de kidolgozott program még nem áll a cég rendelkezésére.

© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.