Magyar vadász kapott amerikai nagydíjat (stop/VIP)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2007.02.20. 
Hídvégi Béla vadász, a Szafari Klub magyar elnöke Magyarországról elsőként, Európából másodikként megkapta az egyesült államokbeli Renoban tartott vadász világtalálkozón a legmagasabb kitüntetést, az aranygyűrűt.

Hídvégi Béla elmondta az MTI-nek, hogy a Nevada állambeli Renóban minden évben nagy összejövetelt tartanak a világ szafari klubjainak tagjai. Ilyenkor 2000 standon kiállítás és vásár van vadászfegyverekből, ruházatból, állatpreparátorok munkáiból és aukciót is rendeznek, valamint szakmai előadásokat hallgathatnak meg a résztvevők.
A január végi, renói gálavacsorán - amelyre ezer vendég volt hivatalos - az Európai Szafari Klubok Szövetségének elnöke méltatta Hídvégi Béla vadászérdemeit, és adta át neki a kitüntető gyűrűt. Az esten 15 magyarországi vadász is jelen volt.
Hídvégi Béla arról is beszélt, hogy a szafari klubok egyesülése az egyedüli olyan non-profit szerveződés a világban, amely sokat tesz a kihalóban levő állatfajok megmentéséért, az orvvadászok ellen Afrikában, Ázsiában és más kontinensen egyaránt. A szerveződés 35 év alatt 70 millió dollárt (csaknem 13,4 milliárd forintot) költött vadvédelemre.
A kitüntetett 70 éves vadász 15 éve szafari klubtag, 37 éve vadászik, specialitása a hegyi vadászat. Nagyvadakra 50 éves kora után kezdett vadászni, és vadászként megmászta a Himaláját is - tette hozzá.
Magyarországon Hídvégi Béla alapította meg két éve a Szafari Klubot, és terjeszti a vadászok között a veszélyeztetett fajok védelmét előtérbe helyező szellemiséget.

 


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.