Felfüggesztett börtön a hóvirágszedőknek (greenfo)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2007. március 10.
Felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a Miskolc Városi Bíróság azt a hat embert, akik nőnap előtt védett hóvirágot szedtek százszámra a Bükkben - tájékoztatott Szabó József, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság szóvivője az ítélethirdetés után.
Bíróság elé állították azokat, akiket a héten természetvédelmi felügyelők értek tetten a Bükkben, Bükkszentkereszt térségében hóvirágszedésen, a növény ugyanis védett. Szabó József tájékoztatása szerint a Miskolc Városi Bíróság természetkárosítás és lopás vétsége miatt ítélte el őket felfüggesztett szabadságvesztésre. A védett hóvirág száljának eszmei értéke tízezer forint, a vádlottaknál mintegy másfélezer szál virágot találtak amelyeket a miskolci piacon szerettek volna értékesíteni, a virágot lefoglaltak tőlük.
Hóvirághagymákat ültettek vissza a földbe a Bükk-hegység területén. A Bükki Nemzeti Park közlése szerint a tövestől kitépett hóvirágok hagymáit ültették vissza, bízva abban, hogy a jövőben kikelnek még. A szakemberek GPS-segítségével pontosan megjelölték  a visszatelepítés helyét, melyen jövőre ellenőrizni fogják a munka eredményességét.

© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.