Fejedelmi űrvacsora (MTI)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2007. március 22.
A magyar származású amerikai üzletembert nem lehet akármivel megetetni
A menü: borban párolt fürjpecsenye, kacsamell kapribogyóval, parmezános csirkefalatok, rizspuding kandírozott gyümölcsökkel és szárított sárgabarackkal készült gríztorta.

Az ínycsiklandozó válogatást Martha Stewart, a dúsgazdag amerikai televíziós életmódmagazin-vezető és üzletasszony állította össze, akiről azt rebesgetik, hogy romantikus kapcsolat fűzi Simonyihoz. A fogásokat Alain Ducasse francia sztárszakács vezetésével már előkészítették, és speciális alumínium edényekbe csomagolták.
Az űrvacsorát a magyar származású amerikai szoftvermilliárdos az ISS-en szolgáló orosz és két amerikai asztronauta, illetve az őt szállító Szojuz űrhajó legénységének társaságában költi el.
„Nagyon várom már, hogy a társaimmal vacsorázzunk fenn az űrben” – nyilatkozta Simonyi, aki szerint a Csillagvárosban ugyan kiválóan főznek, „de néhány hét után lassan mindennek ugyanolyan íze lesz. Egy kis változatosság biztos jól fog esni.”
Simonyi a Microsoftnál kulcsszerepet játszott a Word és Excel programok fejlesztésében. Ő lesz az ötödik űrturista, aki a Space Adventures Ltd. nevű cég szervezésében eljut az űrbe, és látogatást tesz az ISS-en.
Simonyi összesen tíz napot tölt majd az űrállomáson, és a kalandért 20–25 millió dollár körüli összeget fizetett. Ennek fejében még azt is elnézik neki, hogy megszegi az űrállomás szabályzatának egyik legszigorúbb rendelkezését, miszerint alkoholnak – még ha csupán boros szósz formájában is – nincs helye a fedélzeten.

 


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.