Franciák bolyongásai az őserdőben (123.hu)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2007. április 6.
Félholtan úszta meg, de megúszta két francia az őserdei kalandot Francia Guyanában: eltévedtek az erdőben, hét hetet töltöttek a rengetegben, magvakon, teknősbékahúson éltek és folyókból ittak.

Először a 34 éves Loic Pillois kecmergett ki csütörtökön az erdőből, s rögtön arra hívta fel a köré sereglők figyelmét, hogy társa, Guilhem Nayral még az őserdő foglya, körülbelül hat óra járásra a helytől. Mentő alakulatok, helikopterek négy órával később találtak rá Nayralra.
"Nayral a földön feküdt, kifulladva, lesoványodva, kiszáradva. Amikor a karomba vettem, elkezdett sírni" - közölte Martin André a rendőrség szóvivője a francia hírügynökséggel.
A két francia február közepén vágott neki az erdőnek, barangolásukat tíznaposra tervezték. Nem vittek magukkal sem hollétükről jelt adó készüléket, GPS-t, sem telefont, kizárólag térképek alapján akartak tájékozódni. A helyi csendőrség márciusban két hétig már kereste őket, mindhiába.
Pillois felesége, Angélique úgy nyilatkozott, hogy sohasem aggódott igazán férjéért és annak barátjáért. "Öt évvel ezelőtt a férjem egyik barátjával, egy rovarszakértővel már járt ezen a környéken, s a szakértő akkor elmagyarázta, hogy milyen lárvákat lehet enni, ha valaki eltévedne az őserdőben" - közölte az erős idegzetű asszony.

 


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.