Most kezdődik az igazi vérszívás! (eletforma.hu)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2007. április 9.
Legyen résen!
Bár a kullancsok egész éven át jelen vannak a kertekben, parkokban, erdőkön és mezőkön, de ilyenkor, április elején indul igazán a nagy tavaszi-nyári kullancsinvázió.

A globális felmelegedés és ennek okán az enyhe tél minden ízeltlábú kártevőnek kedvezett, többségük nem fagyott ki...
A kellemes húsvéti napokban történő kirándulás során Európa szerte, így hazánkban is az "egészségügyi kártevő" kullancsok jelentős méretű területeken lesnek a kirándulókra. Európa szerte 60 millió kiránduló járja az öreg kontinens kullancsveszélyes területeit.
A Közönséges kullancs a bokrok, cserjék napfénytől takart levél fonákjáról pottyan-, míg a Kutyakullancs a fűszálak végéről mászik áldozatára.
Bár a kullancsok egész éven át jelen vannak a kertekben, parkokban, erdőkön és mezőkön, de ilyenkor, április elején indul igazán a nagy tavaszi-nyári kullancsinvázió.
Április első felében nagy számban a kullancs lárvák és a nimfák lepik el a természetet, és a hajas fejbőrben vagy a kedvenc kutyánk szőrében észrevétlenül tudnak megbújni, ill. fertőzni
De nem csak ők vannak veszélyben...Húsvét hétfőjétől sok ezer kisnyulacska lepi el a falvak, városok kertjeit. Nekünk, szülőnek tudnunk kell, hogy a család új szőrmók kedvencét csak lenyírt füvű, gondozott kertrészben szabad "legeltetni", mivel a rendezetlen parkok, kertek kullancsoknak adnak búvóhelyet, ahonnan az óvatlan családi kedvencre kerülve okozhat bajt húsvéti nyuszinknak.
A természetbeli egészségtudatos magatartásunk is része kell, hogy legyen húsvéti nyulunk, és a családunk két- és négylábú tagjainak kullancsok elleni védelme!

 


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.