Szenzációs magyar siker a salzburgi szarvasbőgő versenyen (VIP)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2007. április 10.
Hosszú évek óta nem sikerült magyar résztvevőnek ezt a versenyt megnyernie, azonban idén megtört a jég, és Erdélyi Tamás személyében magyar győztest hirdettek a verseny végén.

A tavalyi kiállítás során megrendezett Európa-bajnokság első helyezettje, a szlovák Robert Stancel csak a hetedik helyet tudta megszerezni. (Leendő apósa, - Vladimir Kaderka - most nem volt a zsűritagok közt) Ezt a tényt az ő szempontjából nyilván nem a legjobb előjelnek lehet tekinteni az idei Európa bajnokság előtt, melyre Szlovákiában szeptember 1-én Szent Antalon kerül majd sor. Annál örömtelibb viszont a magyar siker, azonban nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a cseh versenyzők fiatal koruk ellenére kiváló teljesítményt nyújtottak. Egyes vélemények szerint, a közeli jövőben várható, hogy Csehországból még több jó képességű versenyző kerül majd ki, komoly versenyre késztetve a többi résztvevőt, illetve eddig bemutatott tudásuk alapján az Európa-bajnoki élmezőny átrendeződése várható.
Ami komoly furcsaság: annak ellenére, hogy a kiállításon jelen voltak a honi írott vadászati sajtó képviselői, nem igazán tartották fontosnak ezt a hírt a magyar vadásztársadalom tagjaival tudatni, pedig egy-egy sikerre igazán szükségünk lenne, és bizonyára lettek volna jó páran akik örültek volna ennek a hírnek.  Így maradt a szájról-szájra hírterjesztés, aminek köszönhetően most Önöket is sikerült erről az eseményről és eredményről tájékoztatni.

Punk János

 


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.