Megalakult az EUJÄGER érdekvédelmi szervezet (VIP)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2007. június 6. 
A vadászok érdekében – EUJÄGER. Alapítói változtatni szeretnének a vadászatról az elmúlt években kialakult negatív képen.
Kapjon nagyobb hangsúlyt a vadászok érdekképviselete Magyarországon, és az Unióban. Legyen  szállítható a legálisan elejtett vad trófeája más országba, és a trófea hazánkban (is) törvényesen birtokolható és bemutatható lehessen!
Többek között ezek a célok vezérelték a 2007. június 2-án Sarlóspusztán összegyűlteket, amikor 15 alapító taggal megalakult az EUJÄGER egyesület.

Elnöknek Juhász Sándort, alelnöknek Molnár Antalt, ügyvezető titkárnak Bozóki Lászlót választották.
A szervezet a természetet, a vadászat hagyományait tisztelő vadászok érdekképviseletét vállalja magára. Alapítói változtatni szeretnének a vadászatról az elmúlt években kialakult negatív képen. Fontosnak tartják, hogy a közvéleményt tájékoztassák a vadászat és a természetvédelem közötti szoros kapcsolatról, és hogy aktívan részt vegyenek a vadászatot, a vadászokat érintő új rendeletek, törvények előkészítésében. Céljuk a vadászatban elért eredmények, adatok egységes szerkezetű írásba foglalása, kiadásra előkészítése katalógus formájában, azt az utókor számára megőrizhetővé téve, továbbá a magyar és az egyetemes vadászati etika betartása, valamint a vadászati hagyományok ápolása.
A közhasznú, non-profit szervezet tagjai számára központi téma a Kelet- és Nyugat- Európa vadászai és természetvédői közötti kapcsolat kialakítása, illetve szorosabbá fűzése, valamint az adott országokban történő vadászat kölcsönösen, – mindkét fél  részére – történő megkönnyítése. Hogy az egyesület minél szélesebb körben képviselje a vadászok érdekeit, tagjai közé várja az egész kontinensről a vadászat ügyéért tenni kívánó vadászokat, természetvédőket, magánszemélyeket és szervezeteket egyaránt.
Abból a célból, hogy az egyesület minél szélesebb körben képviselhesse a vadászok érdekeit, – egy jelképes díj – 2500 Ft befizetésével –  tagjai közé várja a csatlakozni szándékozókat.
További információ: www.eujaeger.hu
Az érdeklődők az EUJÄGER titkáránál, Bozóki Lászlónál, 8623 Balatonföldvár, Babits M.u.18. vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. E-mail címen, illetve a 06-84/342-040-es telefonszámon jelentkezhetnek. Mindenkit szeretettel várunk.              Meruk Rózsa

 


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.