Lemészárolják a kisfiút szétmarcangoló oroszlánfalkát (stop)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2007. július 7.
Elrendelték annak a tíz oroszlánnak az elpusztítását, amelyek júniusban szétmarcangoltak egy 9 éves kisfiút Dél-Afrikában. A határozatot pénteken hajtják végre.
A BBC jelentése szerint az ország északnyugati tartományában élőket felháborította, hogy a fiú halála miatt még senkit sem vontak felelősségre.

Egy szakszervezet azt követeli, hogy azonnal tartóztassák le azt a férfit, akinek a farmján történt a támadás. Ezek után egy bíró elrendelte az eset alaposabb kivizsgálását.
Két évvel ezelőtt egy gazdálkodót gyilkosság miatt életfogytiglani börtönbüntetésre ítéltek, miután a farmján egy elkerített területen élő oroszlánok megöltek egy férfit.
A 9 éves fiú anyja elmondta: fia éppen a nagynénjét látogatta meg a farmon, amikor az egyik oroszlán átugrott a kerítésen, és bevonszolta azon belülre. Mindössze a fiú fejének felső részét tudták eltemetni, testének összes többi részét felfalták a nagymacskák.
A dél-afrikai szakszervezetek régóta kifogásolják, hogy a farmok tulajdonosai nem törődnek eléggé az alkalmazottaik biztonságával, gyakoriak a kutya- és az oroszlán-támadások.

 


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.