Farba harapta a gombaszedőt a medve (MTI)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2007-07-10
Barnamedve támadt meg egy gombagyűjtőt Szlovákiában a Magas Tátra közelében egy nemzeti parkban, a férfit több harapás érte a lábán és a hátsóján.

Mint az ötvenhárom éves erdőjáró a Novy Cas című napilapnak elmondta, a medve hirtelen jelent meg előtte a bozótosból, és habozás nélkül rátámadt. Miután többször is belekóstolt a férfiba a lábán és az ülepén, rögtön el is szaladt.
A súlyos állapotban lévő férfi beszámolója szerint annyira gyorsan történt az eset, hogy még megközelítőleg sem tudta megbecsülni a medve méreteit. "Csak egy tomboló szőrős hegyet láttam, ami éppen rám zúdult" - mondta az áldozat az újságnak.
A férfit a vele tartó lánya és annak barátja autón vitték kórházba. Az újság szerint a gombaszedő a lábán szenvedte a legkomolyabb sérüléseket, a legnagyobb sebe hat centiméter mély és 15 centiméter széles.
Szlovákiában becslések szerint 300 és 600 között van a szabadon élő barnamedvék száma. Medve és ember között leginkább akkor kerülhet sor veszélyes találkozóra, ha az emberek váratlanul a medvék búvóhelyénél bukkannak fel.

 


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.