Az állását féltette az erdőőr, ezért gyújtotta fel az erdőt (Hírextra)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2007. 07. 29.
Vasárnapra visszatérhettek otthonaikba illetve szállodáikba, akiket a Kanári-szigetek két településén a hétvégén ki kellett költöztetni az erdőtüzek miatt. A Spanyolországhoz tartozó szigetcsoport fő szigetén, Gran Canarián csaknem ezer hektár égett, a tűzvészt gyújtogatás okozta Gran Canaria középső részén 800 hektárnyi erdő vált a lángok martalékává, mire vasárnapra virradóra meg tudták fékezni a tüzet. Az oltásban 180 tűzoltó és 5 oltó-helikopter vett részt. A lángokat sikerült megállítani egy kis hegyi falu előtt, ahonnan előzőleg - elővigyázatosságból - kitelepítettek négy helybélit és 24 kempingező turistát.
Közben elfogtak egy 37 éves erdőőrt, aki bevallotta, hogy ő gyújtotta fel az erdőt. Juan Antonio Navarro Armas elmondta: azt remélte, hogy meghosszabbítják hamarosan lejáró szerződését, ha jelez egy erdőtüzet és segédkezik annak eloltásában.
Gomera szigetén 100 hektárnyi erdő égett le és emiatt több mint 60 embert kellett ideiglenesen kitelepíteni egy faluból. Vasárnap reggelre valamennyien visszatérhettek már házaikba.
A spanyol meteorológusok szerint a Kanári-szigeteken hetek óta tartó, 40-43 fokos kánikula és szárazság egyáltalán nem szokatlan ebben az évszakban.

© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.