Megnyílt az erdő.hu portál (FATÁJ)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2007. szeptember 22.
Állami erdők Magyarországon
Alapos előkészületek után szeptember 17-én megnyílt a www.erdő.hu portál, az ÁPV Zrt-hez tartozó erdészeti társaságok hivatalos oldala.

Koleszár István ügyvezető igazgató bevezető szavai szerint: "Gazdag és széles keresztmetszetet kínáló tudásrengeteg az, amit az erdészek, az erdőgazdálkodók mostantól a világháló segítségével is igyekeznek eljuttatni az érdeklődőkhöz. Az adatokkal, térképekkel, képgalériával színesített összeállításban kiemelt szerepet kap az erdő és az ember kapcsolatának, az erdők természeti értékeinek bemutatása, de a szakmai információkra kíváncsi látogatók számára is szeretnénk lehetőséget adni az erdők hármas - környezetvédelmi, közjóléti és gazdasági - rendeltetésének tanulmányozására. ... Jó kezekben vannak a hazai erdők és biztos vagyok benne, hogy az itt megtalálható, a széles közvélemény számára is figyelmet érdemlő tények és adatok megerősítik ezt az állítást."
A portál elvezet mind a 19 ÁPV Zrt-s erdészeti társasághoz, közzéteszi ezek számos híranyagát, valamint a Tudásrengeteg és az Erdő érték menüpontok alatt az erdőkkel és az erdőgazdálkodással kapcsolatban számos ismeretet tesz közzé. Ezen túl a cégek napi életével és az erdőgazdálkodással kapcsolatos gazdag képgyűjtemények találhatók az albumokban.
A honlap címében talán különösen hat a hosszú ékezetes ő betű, ami szokatlan. A magyar és sok más nyelv különböző ékezetes betűinek használata honlapcímekben ugyanakkor már lehetséges. Sajnos a most legelterjedtebb böngészőprogram, az Internet Explorer 6.0 ezt még nem tudja értelmezni. A Mozilla Firefox böngészője ugyanakkor gond nélkül megoldja ezt a feladatot. Aki tehát látni szerené az erdő.hu oldalt, használjon Firefox-ot, vagy frissítsen Explorer 7.0-ra. (Van aki az Explorer 7.0-val sem tudta megnyitni)
Úgy tervezik, hogy a portál a közeljövőben ékezet nélküli erdo.hu címen is elérhető legyen.
Az állami vagyonról szóló, a napokban elfogadott törvény következtében 2008-tól a honlap bizonyára az összes állami erdőgazdálkodót tartalmazni fogja. Néhány menüpont tartalma még fejlesztés alatt van. Az erdészeti közönségkapcsolatok javítása terén biztos, hogy hamarosan nagy szolgálatokat tesz majd ez a portál.

 


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.