VII. Országos Unimog Találkozó (Index)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2007. október 3.
Át kellett menni a tribün mögött, aztán a pálya mögé kanyarodni, és már rajta is kaphatjuk a rajongókat, amint egymást fényképezik Unimogokkal. Az Unimog egyik kedvenc járművem, imádom a történelmét, meg ahogy kinéz, hogy egyszerre traktor, hóeke, mozdony, katona és triálbajnok. Mind a történelem, mind a technikai érdekességek vonatkozásában szeretettel ajánlom részletes cikkeinket és tévés majomkodásainkat. Közepesen erős izgalmi állapotban értem hát oda, és bár első látásra nem volt nagy felhozatal, egy német Unimog találkozón nyilván százszor ekkora a tömeg, de volt egy rakás érdekesség, és persze mehettem egy óvatos kört egy óvatos, bár így is néha félelmetes pályán egy tűzoltó alapgéppel.
Az igazi hős akkor is az erdőtüzet oltó tűzoltóautó. A Marcali Tűzoltóság 110 milliós Unimogja oltott már erdőtüzet, de a jelek szerint a tűzoltók megtalálták az arany középutat a fényezés kímélése és a tűz eloltása összahangolásában:
Három tartálya van, 2700 liter vizet visz magával, valamint 100 és 200 liter habot. A hab drága, de hatékony oltóeszköz, mert nem folyik le a felületről, mint a víz és elzárja az oxigént. Van benne egy rendszer, amivel öt tized százalékos bekeveréssel állíthat elő habot. Ugyanakkor, mivel ugye Unimog, elég gyorsan el tud szökdécselni a legközelebbi lajtoskocsiig vízért.
A legszebb persze, hogy bár oltottak már vele erdőtüzet, olyan karcmentesen ragyog, hogy simán megvenném nullkilométeresnek. A tűzoltók persze most kicsit szégyenkeztek, mert Marcalitól idáig botrányosan poros lett – szerintük. Nem is merek belegondolni, mi folyhat Marcaliban, amikor a tűzoltók magukra maradnak a garázsban csajukkal, az Unimoggal. Részletek itt ->


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.