Vasúti sínen élesítették a fűrészt – meghaltak (Borsod Online)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2008. január 11.
Nyékládháza - Kettős tragédia történt a vasúti síneken csütörtökön délelőtt Nyékládházánál, ahol egyszerre két férfit gázolt el a vonat.

Meggondolatlanságának vált áldozatává két férfi a Nyékládháza és Hejőkeresztúr között húzódó egypályás vasúti vonalszakaszon csütörtökön délelőtt. Hárman dolgoztak a helyszínen. Közülük a túlélő arról beszélt, hogy két társával engedély birtokában fát vágtak ki a vasúti töltés mentén. Motorfűrészt használtak. Ő a favágással foglalatoskodott, amikor társai a másik fűrészgép láncának élesítése céljából rámentek a vasúti pályára és a síneken élezték a láncot. Mivel a motorfűrész közben dolgozott, a zajtól feltehetően nem hallották a többiek, hogy jön a vonat.
Vészfékezés sem segített
A mozdonyvezető a rossz látási viszonyok miatt későn vehetett észre őket és már nem tudta időben megállítani a szerelvényt. A Tiszaújváros felől érkező vonat  mozdonya mindkét férfit halálra gázolta.
Szabó Sándor alezredes, a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője a helyszínen elmondta, hogy idegenkezűségre, bűncselekményre utaló adat, vagy körülmény a halottszemle során nem merült fel. A tragédia bekövetkezésének körülményeit szakértő bevonásával közigazgatási eljárásban vizsgálják. A baleset miatt átmeneti fennakadás keletkezett a vasúti közlekedésben, az utasokat autóbuszokkal szállították.

 


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.