Újjáépítik az Erdő és Faúsztatás Múzeumát (Kárpátinfo)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2008. 01. 15.
Már az idén megkezdődhet a Szinevéri-tó szomszédságában található patinás múzeum újjáépítése.
A Csorna Rikán található Erdő és Faúsztatás Múzeumának újjáépítése még az idén megkezdődhet – jelentette be Ivan Baloga, a Kárpátalja Megyei Állami Közigazgatás elnökhelyettese a minap. A megyei vezető erről azon a tanácskozáson beszélt, amelyet a kárpátaljai üzleti körök képviselőivel és a turisztikai ágazatokkal foglalkozó hivatalok vezetőivel folytatott az elmúlt pénteken.
Az eszmecserén elhangzott, hogy elkészült az a projekt, amely a Szinevéri-tó és a vele szomszédos területek rekreációjára vonatkozik, s most már ennek megvalósításán van a sor. A tervezet megvalósítását a megyei hivatal elnökhelyettese véleménye szerint a Csorna Rika-i múzeum felújításával lenne célszerű kezdeni. Ez az intézmény 1972-ben nyílt meg, s elsősorban a kárpátaljai erdőgazdálkodás történelmét, azon belül is a faúsztatás hagyományait mutatta be.
A múzeum épületét, továbbá a megye kultúrtörténeti örökségét képező exponátumok nagy részét az emlékezetes 1998-as és 2001-es árvizek tették tölnkre. Ennek ellenére mindmáig nagy látogatottságot élvez mindaz, ami az egykori gazdag kiállításból megmaradt. P.I.

© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.