Esélyt sem kapott, hogy legyen esélye (Politaktika/NH)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2008-02-25 - Felháborító és döbbenetes, hogy egy súlyos közlekedési balesethez 40, azaz negyven perc elteltével ért ki a mentő. Egy motoros szarvassal ütközött Pilisszentkereszt közelében. A motoros meghalt.
Egy motoros szarvassal ütközött, 2008. február 23-án, szombat délután kevéssel egy óra után (körülbelül 13.09-kor) a Pest megyei Pilisszentkereszt és Pomáz között. Amikor megtörtént a szörnyű baleset, a 37 éves férfi Pomázról Dobogókő irányában tartott. (Szemtanúk elmondása szerint nem ment gyorsan, és a szarvast nem láthatta, mivel az oldalról ment neki.) Az ütközés után a motoros, a Yamaha márkájú motorja és az elpusztult állat is az árokba került. (Egy perc elteltével később e sorok írója is a helyszínre érkezett.)
- A balesetben a motoros olyan súlyosan megsérült, hogy életét vesztette, mire a mentősök a helyszínre érkeztek - nyilatkozta Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.
Fontos azonban ezzel kapcsolatban megemlíteni, hogy a segélyhívás (13.10) után 40, azaz negyven perc elteltével értek a helyszínre mentők, miközben a Pest Megyei rendőrhiány ellenére a rendőrség három autóval, a pilisszentkereszti tűzoltók egy autóval vonultak a helyszínre.
(Külön érdekes az a tény, hogy hogyan lehetett ilyen kirívóan magas az egy négyzetméterre jutó rendőrök aránya. És miért? Miért volt szükség ennyi rendőrre? Miközben az egy négyzetméterre jutó egészségügyiek száma, a segélyhívásra fél órán túl is nulla volt. Az esetnél a magyar rendőrség és a magyar egészségügy színvonala közti különbség jelentős volt. A magyar egészségügy súlyos vereséget kapott. Sokadszor. Ez az egészségügyi reform? A rendőri készültség azért is volt meglepő, mert senki sem hibáztatta a mentősöket.)
A mentők a budapesti Csillaghegyről érkeztek 13.50-kor. Nyilván nem volt szabad rohammentő Szentendrén és Pilisvörösváron sem, Dorog és Újpest lehet túl messze volt a balesettől. Csak 40 perc, meg túl hosszú idő, mert úgymond "nem az Isten háta mögötti" területen történt, hanem Pest megyében, Budapesthez közel.
Szörnyű, mert tulajdonképpen annyi történt, hogy a rohammentő szirénázva kihozta a fekete zsákot...
A baleset körülményeit a Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja.
A baleset egész pontosan Pilisszentkeresztet és a települést Pomázzal összekötő út, csobánkai leágazása és Pilisszentkereszt között történt. A baleset helyszínétől Csillaghegy, hétvégi forgalomban, autóval körülbelül 15 perc, 40 percen belül még kerékpárral is bőven megközelíthető... mentőhelikopterről nem is beszélve!!!
Pontos információim nincsenek azzal kapcsolatban, hogy a motoros a baleset bekövetkezésekor azonnal meghalt, vagy életben maradt volna, ha időben érkezik segítség. ...de 40 perc, az akkor is 40 perc. Mert ha nem is volt esélye, ki döntötte el, hogy ne legyen? S ha meg lett volna esélye miért nem kapta meg?  (i.d.)

© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.