Az új miniszterek - Szabó Imre (origo)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2008. 04. 28. -  Ha a környezetvédelmi minisztérium élére kiszemelt Szabó Imre már eddig is elkötelezett természetvédő volt, akkor ezt jól titkolta a szélesebb nyilvánosság előtt. Az MTI archívumában nyomát sem találtuk annak, hogy megszólalt volna zöld ügyekben, és a mostani parlamenti ciklusban sem volt ilyen témájú felszólalása. Igaz, másmilyen sem, az országgyűlési napló szerint ugyanis még egyszer sem kért szót 2006 májusa óta.

Vannak azért arra utaló jelek, hogy az 55 éves politikust érdeklik a környezet problémái. Jelenleg is tagja a parlament szakbizottságának, 1996 és 2002 között pedig az MSZP környezetvédelmi tagozatának volt a vezetője. Az Országgyűlés honlapján olvasható életrajza külön kiemeli, hogy kedvenc időtöltései között szerepel a természetjárás és a kerékpározás. A biciklizés mellett más sportoknak is hódol, ami nem meglepő, tekintve, hogy testnevelő tanári diplomával - és külön fociedzői képesítéssel - rendelkezik.
A tanítással nyolc év után felhagyott, majd 1983 és 1987 között az Úttörő Szövetségben " a sport, a táborozás, a turisztika, valamint a környezet- és természetvédelem felelőse" - derül ki életrajzából. Ekkor már tagja volt az MSZMP-nek, ahova 1977-ben lépett be. A rendszerváltás után némi szünet után, 1992-ben csatlakozott csak az utódpárthoz, azóta azonban meglehetősen aktív. Előbb a szentendrei pártszervezet elnöke, majd 1995 óta folyamatosan ő tölti be a megyei elnöki posztot. 1987-től 2002-ig az Állami Ifjúsági és Sporthivatal osztályvezetője volt, jelenleg pedig három helyről kap fizetést - derül ki vagyonnyilatkozatából - a Parlamenttől, a Pest Megyei Önkormányzattól - ahol képviselő - és a Közép-Magyarországi Regionális Fejlesztési Tanácstól, amelynek elnöke. Pethő András


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.