Fejlesztés a Városi Parkerdőben Nyíregyházán (Szabolcs Online )

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2008.05.05 - Nyíregyháza - Tanösvény és oktatóbázis is épül. A parkerdőben lévő veszélyes, idős fák ágrészeinek eltávolítása, valamint a természetközeli erdőgazdálkodás megismertetését szolgáló tanösvény és oktatóbázis kialakítása a célja annak a közjóléti fejlesztésnek, amelyről hétfőn tartott sajtótájékoztatót Giba Tamás alpolgármester és Tölgyfa Gábor, a Nyírerdő Zrt. Nyíregyházi Erdészetének igazgatója.

A pályázatot a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium írta ki, a támogatás célja az erdőgazdálkodás terjesztése, az erdők védelmének fejlesztése a városi és közjólét igénybevétele szempontjából. – Érdekessége ennek a pályázatnak, hogy a személyi jövedelemadó egy százalékából gyűlt össze a támogatás egy része, amelynek ilyen természetű felhasználásáról a minisztérium döntött – mondta az alpolgármester.
A pályázat összege 930 ezer forint, amelyhez még a 155 ezer forintos önerőt is biztosítottak. Tölgyfa Gábor elmondta: a pályázat igazodik a Nyírerdő Zrt. által 2006-ban készített Közjóléti és Fejlesztési Tervhez.
–Két tanösvényt tervezünk az Ózon Panziótól északra lévő területre és Főiskolától északra lévő erdőrészbe, amelyek mellé a tervek szerint még egy erdei oktatóbázist is kialakítunk. Varró Zsolt


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.