Erdésznők Zemplénben (oee)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Image2008.06.23. - Az Országos Erdészeti Egyesület Miskolci és Sárospataki Csoportja közreműködésében 11-ik alkalommal rendezte meg az Északerdő Zrt. az Erdésznők Országos Találkozóját 2008. június 20-21-én Zemplénben.

Rencsiné Ágh Márta a társaság szóvivője vezetésével kiválóan szervezték meg a baráti találkozót a megjelent 78 erdészhölgynek és a kísérőknek. Egyesültünk vezetését Schmotzer András alelnök, Ormos Balázs főtitkár és Pápai Gábor főszerkesztő képviselte. A szervezők részéről Cserép János vezérigazgató, Papp Gyula és Bak Julianna vezérigazgató-helyettesek és minden érintett erdészeti igazgatóság erdészei tisztelték meg a rendezvényt.
Szerencsen találkoztak a résztvevők, ahol a város nevezetességét a Rákóczi várat és múzeumát valamint a híres képeslapgyűjteményét tekintették meg. Tállyán, Európa mértani közepén már megkóstolhatták a híres tokaji borokat a helyi citerazenekar játékának kíséretében. A járművek az erdésznőket a Zemplén erdeibe vitték, ahol az Északerdő Zrt. felújított vadászházában Háromhután ízlelhették meg a vadpörköltet. Cserép János vezérigazgató köszöntötte a megjelenteket, kívánva baráti együttlétet és hasznos időtöltést.
Szakmai program keretében a Hegyaljai Erdészeti Igazgatóság munkatársai mutatták be a 48 méter magas több mint 100 éves duglasz állományt. Bak Julianna vezérigazgató-helyettes átadta Dr. Pethő József elnök üdvözletét, aki nem tudott a rendezvényen jelen lenni.
Sárospatakon az esti baráti találkozón mindenki jól érezte magát, a finom ételek és a meglepetés program miatt is. Rencsiné Ágh Márta átadta az erdésznők képviselőjének választott Roth Matthaea üdvözletét, aki hivatalos külföldi kiküldetése miatt nem tudott jelen lenni. Ormos Balázs főtitkár Mollayné Madas Gabriella az első találkozó főszervezője üdvözletét tolmácsolta, aki szeretettel gondol arra, hogy egy korábbi kezdeményezés eredményeként már 11-ik alkalommal találkoznak az erdészetben dolgozó nők. Az este során volt köszöntés, profi és selmeci valamint magyar nótaéneklés és természetesen beszélgetés, beszélgetés.
Másnap a Füzérradványi Károlyi kastély és parkjának megtekintése következett. Az Északerdő Zrt. kezelésében lévő park rendbetétele megkezdődött, ahol évszázados fák gyönyörködtetik a látogatót. A kastélyban éppen a leszármazott Károlyiak fogadására készültek a Múzeumok éjszakája alkalmából. Az erdésznők megtekinthették azt az asztalt, mely mellett a szatmári béke aláírásra került. A szokásos csoport kép elkészítése után az óriási fák árnyékában, élményekben gazdagon hagyták el az erdésznők ezt a csodálatos vidéket.
Pálházán megtekintették az Erdészeti, vadászati, természetvédelmi kiállítást az erdei vasút végállomásánál, majd közös ebéddel zárult a rendezvény Bózsván.
Köszönet illeti az Északerdő Zrt. vezetését és munkatársait a kiváló szervezésért és a gazdag programokért. Rencsiné Ágh Márta állandó gondoskodását érezhették a résztvevők. Különösen megkapó volt, hogy minden színhelyen megjelentek és a kiszolgálásban közreműködtek a helyi erdészeti igazgatóság erdészei.

Schmotzer András OEE alelnök megköszönte a házigazdák kiváló szervezését és meghívta a jelen lévőket a következő összejövetelre, melynek szervezésére még várják a jelentkezőt.  Ormos Balázs


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.