Megalakult a Magyar Pelletszövetség (greenfo)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2008. június 23.- Nagykanizsán 12 alapító szervezet és magánszemély létrehozta a Magyar Pelletszövetséget. Az egyesületi formában működő szervezet fő célja a pellethasználat népszerűsítése, a pellettel, mint megújuló energia hordozóval kapcsolatos ismeretterjesztés, tudatformálás.

Az alapító szervezetek között találhatóak hazai pellet- és pelletkészülék gyártó illetve forgalmazó vállalkozások, megújuló energiával foglalkozó szakértők, intézmények és közhasznú szervezetek. Mivel a pellettel foglalkozók kiemelt célja, hogy csak jó minőségű alapanyagok és készülékek nyerhessenek teret a hazai piacon, az alapítók célként határozták meg a pellettel kapcsolatos akkreditált magyar minőségbiztosítási rendszer kidolgozását.

A frissen alakult szervezet ezeken túl feladatául tűzte ki az épületgépészek, építészek és érdeklődő szakértők számára tanfolyamok, képzések szervezését, pellet információs honlap üzemeltetését, a hatósági, fogyasztóvédelmi szabályozások kidolgozásában való aktív közreműködést is.

A szakmai szövetség Bodri Gabriellát, a budapesti székhelyű Edilkamin International Kft (jelentős magyarországi pelletkészülék gyártó kapacitással is rendelkező vállalkozás) ügyvezetőjét választotta elnökéül. A fokozott érdeklődésre tekintettel a szervezet év végére további 15-30 új taggal szeretné növelni létszámát.

A Magyar Pelletszövetség nyitott bármely érdeklődő előtt, információ és tagfelvétel a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  címen kérhető.


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.